Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
38 találat a(z) "e-ügyintézés" cimkére.

Három kattintással a pályázatokig: bemutatkozott a VALI az Infoparlamenten

2022. július. 06. 10:22
Az Infoparlamenten György Lászlót, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkárával beszélgettünk az újonnan megalapított, vállalkozásokat támogató felületről, a VALI.hu-ról.

A versenyképes adóhatóság kihívásai

2020. január. 27. 12:05
Versenyképes gazdaság nem működhet egy versenyképes adóhatóság nélkül – ezzel a gondolattal kezdte az előadását Sinkáné dr. Csendes Ágnes a X. Infotér Konferencián. A NAV adóügyi szakfőigazgatója szerint a hatóság folyamatosan versenyben van a különböző napi szintű kihívásokkal, melyek közül az egyik legnagyobb falat maga a digitalizáció. Ez azonban nem csak kihívás, hanem egy eszköz és lehetőség is az adóztatás megkönnyítésére. Mi történt eddig az elektronikus...

Bemutatkozik a Lechner Tudásközpont

2020. január. 15. 13:01
A kormány döntése nyomán 2019 áprilisában a Földmérési és Távérzékelési Intézet legfontosabb szakmai egységei beolvadtak a Lechner Nonprofit Kft-be, és ezzel létrejött az ország legnagyobb állami téradatkezelő szervezete. Széles szakmai repertoárjába rengeteg feladatkör tartozik, melyekben az informatikának is komoly szerep jut. Ilyen az e-Ingatlan Nyilvántartás, a most induló Nemzeti Téradat Infrastruktúra és az állampolgári ügyintézés lehetőségeinek...

A nyílt forráskód és a NISZ

2020. február. 05. 13:41
A NISZ Zrt. információs rendszerek üzemeltetési ágazati igazgatója a nyílt forráskódú rendszerek alkalmazásának két legfontosabb okaként a licenc díjak csökkentését és a káros gyártói függőségek felszámolását jelölte meg. Hogy ezen termékek bevezetésének milyen hatással volt eddig, és milyen további célokat kívánnak általuk elérni, arról Bárány Ernő beszélt a X. Infotér konferencián.

Fejlesztési célok és eredmények a NISZ portfoliójában

2020. február. 05. 12:42
A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. fejlesztési ágazati igazgatója beszélt a cég által megvalósított fejlesztésekről és a jövőbeli célokról a X. Infotér Konferencián. Kormányzati felhő és adatközpont, szupergyors internet, illetve az e-ügyintézés legkülönbözőbb válfajai is terítékre kerültek Ádám Csongor prezentációjában.

Innováció az ügyintézések megkönnyítésére – Formanek Gyula előadása

2020. február. 05. 10:41
Formanek Gyula arról beszélt a X. Infotér Konferencián, hogy a Pillér Kft. hogyan tudja segíteni a NAV-ot az informatikai feladatok elvégzésében. A 100%-osan állami tulajdonban levő Pillér Kft. ügyvezetőjének előadásában a cég ismertetése és főbb projektjeinek bemutatása – úgy mint az elektronikus személyi jövedelemadó bevallási rendszer, az elektronikus fizetési és elszámolási rendszer, az elektronikus kereset kimutatás – mellett részletes betekintést...

Hajzer Károly – Az e-ügyintézés megvalósítása

2019. január. 31. 09:02
Az e-ügyintézés megvalósítása egy közel 10 éves folyamatnak egy fázisa, amelyek végső eredménye az, hogy a mindig előrébb levő célt látótávolságban tudja tartani. Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a KÖFOP-ok és SZEÜSZ-ök világában vezette körbe a hallgatóságot az infotér konferencián.

Szabó Zoltán Attila – A digitális őkoszisztéma pillérei

2019. február. 27. 10:19
Szabó Zoltán Attila a 9. Infotér Konferencián a NISZ-nek a digitális állam és a digitális infrastruktúra megvalósításában betöltött szerepéről értekezett előadásában. Összegezte azt is, hogy mik valósultak meg az elmúlt években, és hogyan teljesítették a Belügyminisztéium által adott feladatokat.

Infoparlament: a jelen kihívása, a jövő közigazgatása, hogy áll hazánk az e-közigazgatással?

2018. június. 28. 07:46
A mobilitás a közigazgatást sem kerülte el, sőt! A közigazgatás forradalmasításának hála az e-személyi új dimenziót nyitott a mindennapokban és a tömegközlekedésben egyaránt, ahogy többé az ügyintézést megelőző sorban állás is csak emlékké zsugorodik az új rendszerben. A mobilizált közigazgatásról Hajzer Károllyal beszélgettünk.

Hajzer Károly – A Belügyminisztérium és a mobilitás

2018. június. 18. 10:03
A mobilitás az élet minden területét behálózza, így az államigazgatás hajtómotorja, a közigazgatás sem maradt ki. A mobilitás új kihívások elé állította azt, amire innovációval válaszolt. E-személyi, újgenerációs jegyek, e-ügyintézés – Hajzer Károly a közigazgatás mobilitásának szánta beszédét.

összesen: 38 db | 10 db/oldal

1 2 3 4