Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
78 találat a(z) "egészségügy" cimkére.

Most már tényleg bekövetkezik az egészségügy digitális forradalma?

2020. február. 23. 08:48
Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon.

Jelentősen nőtt az iskolák és a kórházak elleni kibertámadások száma

2020. február. 11. 01:31
Tavaly jelentősen nőtt az oktatási intézmények valamint az egészségügyi intézmények, kórházak elleni kibertámadások száma - emelte ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI) vezetője hétfőn Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyet az NBSZ NKI, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ, mint az Európai Unió Safer Internet Program hazai konzorciumvezetője) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közösen tartott Budapesten.

Bőrszerű réteget nyomtat a sebekre egy új bioprinter

2020. február. 06. 21:17
Axel Günther, a Torontói Egyetem kutatója és kollégái egy olyan "nyomtatót" fejlesztettek ki, amely háromdimenziós, élő réteget hoz létre a seben. A kanadai fejlesztés óriási segítséget jelenthet az égési sérülések kezelésében.

Rábízhatjuk-e a betegségek diagnosztizálását az algoritmusokra?

2019. október. 08. 11:00
A gyógyítás kétségtelenül a bizalomról is szól: meghallgatjuk az orvosok által felállított diagnózist, beszedjük az általuk kiírt gyógyszereket, vagy éppen követjük az étkezési tanácsaikat. Egy számítógépben is ugyanennyire megbíznánk? – teszi fel a kérdést a CNN Business.

Letaszította trónjáról az ingatlanpiacot az IT és az egészségügy

2019. március. 21. 09:00
A jelenlegi árazási szinteken már nem igazán vonzóak az üzleti célú ingatlanok a befektetők többsége szerint, míg az IT szektorba és az egészségügybe történő befektetések jól jövedelmezhetnek a közeljövőben - derül ki a KPMG befektetői körben végzett felméréséből, amit a könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Mesterséges intelligencia segíti a falusi orvosokat Kínában

2019. március. 04. 14:00
Az intelligens asszisztens segít megállapítani a diagnózist és a kezelést is meghatározza – adta hírül a kínai média csütörtökön.

Nincs akadály a 3D nyomtatású emberi szervek előtt

2019. május. 03. 11:00
Átlátszó emberi szerveket alkottak német tudósok. Az új technológia megnyithatja az utat az emberi szervek háromdimenziós nyomtatása előtt.

Automatikusan hívja a mentőket a magyar fejlesztésű mobilapplikáció

2019. február. 15. 11:00
Szerencsére nem mindennapos eset, de előfordul, hogy valaki közlekedési balesetet szenved, de nem képes segítséget – mentőt, tűzoltót vagy akár a családtagját – hívni.

Virtuális asszisztensek is dolgozhatnak a betegellátásban

2019. április. 24. 11:00
A Christchurch-ben található Burwood Kórház lesz az első Új-Zélandon és a második a világon, ahol a mesterséges intelligencia használatával teszik hatékonyabbá a kommunikációt.

Sejtekkel, véredényekkel teli szívet nyomtattak a világon először

2019. április. 16. 11:00
Először nyomtattak szívet háromdimenziós nyomtatással izraeli tudósok. A miniatűr szív létrehozásához emberi szöveteket használtak – közölték hétfőn a tel-avivi egyetem kutatói.

összesen: 78 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8