Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
78 találat a(z) "egészségügy" cimkére.

A mesterséges intelligencia is segíthet a Parkinson-kór felismerésében

2018. október. 16. 10:00
A Tencent kínai tech óriás a londoni Medopad egészségügyi céggel társul, hogy a mesterséges intelligencia segítségével rövidebb idő alatt ismerhessék fel az egyelőre gyógyíthatatlan betegséget.

Így orvosolhatja az IoT az egészségügy problémáit

2018. november. 23. 11:00
Bár a Dolgok Internetéről az emberek többsége általában a gyártásra, a raktározásra és a jövő okosgyáraira asszociál, az IoT izgalmas és jelentős fejlesztéseket hozott a gyógyításba és a magába az egészségügyi szektorba is. Íme, néhány innovatív megoldás ezek közül.

Először szállítottak drónnal vakcinát egy távoli szigetre

2018. december. 27. 10:00
Vanuatu egy kis szigetén élő kisbaba lett az első ember, aki drónnal szállított vakcinát kapott. A csendes-óceáni sziget nehezen elérhető pontjára az UNICEF küldött oltóanyagot a távirányított eszközzel - számolt be róla a BBC News.

Okospóló figyel minden szívdobbanást

2018. december. 17. 11:00
Sokrétűen hasznosítható a szenzorokkal felszerelt sportruházat, az viszont már más kérdés, hogy mennyire kényelmes viselet.

Életeket menthet a magyar fejlesztésű okos minilabor

2018. december. 13. 13:00
Százmillió forint nagyságrendű innovációs projekt eredményeként a piacon élenjáró okos minilabort fejlesztett a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. A készülék segítségével akár egy háziorvos, egy mentőorvos vagy egy sürgősségi orvos is néhány perc alatt, helyben, a levett vérből elvégezhet olyan vizsgálatokat, melyekhez eddig komplett laboranalízisre volt szükség.

Távsebészettől az agyműtétig: a robotika előretörése az egészségügyben

2018. december. 10. 10:00
Van már olyan műtét, ahol robot segít az orvosnak, és így a betegnek is.

Az IoT-szenzorok szerepe az egészségügyben

2018. augusztus. 01. 11:00
A BCC Research webináriumok keretében foglalkozott bővebben a témával. Az online szemináriumokon azt vizsgálták, hogy miként segítik az okosmegoldások a szenzorok látványos elterjedését.

Rétvári: javulhat az ellátás az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerrel

2017. március. 29. 11:59
A betegeknek könnyebbséget, nagyobb biztonságot és a gyorsabb felgyógyulás lehetőségét kínálja a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) - mondta az Emmi parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyarul "beszélő" vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket

2017. május. 17. 14:00
Egy magyar fejlesztésű, a beteget szóban is tájékoztató vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket. A most bemutatott készülék a több mint 32 ezer vak vagy súlyosan látássérült cukorbetegnek jelenthet segítséget. Az 50 évesnél idősebb magyar lakosság körében a cukorbetegség az egyik leggyakoribb oka a vakságnak. A több mint 800 ezer ismert hazai cukorbeteg közül több mint 32 ezer vak vagy súlyos látássérült, és számuk évente több mint ezerrel nő -...

Egyre terjed az orvosi távfelügyelet

2017. február. 24. 10:25
A távolról ellenőrzött páciensek száma 2016-ban 44 százalékkal, 7,1 millióra nőtt – derül ki a Berg Insight nemzetközi kutatásából. A mobil egészségügyi piac ebben az évben nagymértékben növekedhetett, mivel egyre több kulcsfontosságú iparágban fogadják el a technológia jelenlétét.

összesen: 78 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8