Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
25 találat a(z) "egyetem" cimkére.

Kiberbiztonsági versenyt rendez egyetemistáknak az NKE

2020. szeptember. 14. 07:10
Kiberbiztonsági innovációs versenyt rendez októberben egyetemistáknak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). A versenyt október 2-4-én, a járványveszély miatt online formában tartják, arra szeptember 11-től minden magyar felsőoktatási hallgató jelentkezhet, akár egyénileg, akár csoportosan - közölte az intézmény az MTI-vel.

Harmincadik alkalommal hirdették meg a fiatal innovátorok versenyét

2020. október. 12. 00:58
Újra vállalkozó kedvű középiskolás fiatalok jelentkezését várják: harmincadik alkalommal hirdették meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. A kreatív fiatalok összesen ötmillió forint jutalmat kaphatnak, a dobogós helyezés pedig többletpontot ér az egyetemi felvételin. Idén újdonság, hogy a legeredményesebb felkészítő tanárok és középiskolák szintén jelentős támogatásban részesülnek. A verseny megnyitóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési...

Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken

2020. február. 13. 02:50
Könnyebbé és gyorsabbá teszi speciális számítási feladatok megoldását gazdaságtudományi képzéseken egy új mobiltelefonos gazdasági matematikai alkalmazás - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem szerdán, közleményben az MTI-t.

Milliárdokkal támogatja az állam a Debreceni Egyetem kutatásait

2020. augusztus. 20. 08:32
A Debreceni Egyetem 6 milliárd 250 millió forintot kap a 2020. évi Tématerületi Kiválósági Program keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. Ez a legnagyobb támogatás a 27 hazai tudományos intézménynek kutatásra nyújtott, összesen 43,9 milliárd forintból.

Jakab Roland: Ősszel a kormány elé kerül a mesterséges intelligencia stratégia

2019. június. 28. 07:26
Jakab Rolanddal arról beszélgettünk, hogy milyennek értékeli az elmúlt évet, mint a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke, illetve, arról is, hogy milyen vezérelvek mentén készítik el az MI stratégiát.

„Jelenleg az oktatás 3.0 zajlik” – így változtatna az ELTE Savaria rektorhelyettese az oktatáson

2019. június. 24. 12:30
A rektorhelyettes az Infoparlamenten többek közt arról beszélt, hogy az oktatást is az Ipar 4.0 szintjére kellene emelni, és a „one fits all” modellt egy „customized” állapotra cserélni. Erről kérdeztük őt az eseményen.

Egyetemi ötletpályázatot hirdet az MNB

2018. február. 06. 16:38
A tavalyi siker nyomán az MNB több hazai vezető felsőoktatási intézménnyel közösen idén is meghirdeti „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel a pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztését célzó hallgatói ötletpályázatát. Az idei évben jelentősen bővült a résztvevő egyetemek köre, így lényegesen több hallgatónak nyílik lehetősége a pályázaton indulni. A Magyar Nemzet Bank (MNB) a tavalyi kiemelt hallgatói érdeklődésre és a színvonalas pályaművekre...

Korábban nem látott kutatási lehetőséghez jutnak az egyetemek

2017. június. 25. 06:38
A cél, hogy biztos alapokon nyugvó, állami és közösségi forrásokból egyaránt táplálkozó, a nemzetközi és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó felsőoktatási rendszert teremtsünk – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a felsőoktatásról tartott sajtótájékoztatón.

Világszínvonalú magyar egyetemeket szeretne a kormány

2016. szeptember. 11. 14:53
A kormány célja, hogy az Állatorvostudományi Egyetemhez hasonló, kiváló elhelyezkedési lehetőségeket biztosító, a saját területükön világszínvonalú felsőoktatási intézményeket hozzon létre Magyarországon - mondta az oktatásért felelős államtitkár az egyetem tanévnyitó ünnepségén. Palkovics László kiemelte, az egész társadalom közös ügye, hogy biztos alapokon álló, a munkaerőpaci igényekhez igazodó, hosszú távon is fenntartható, folyamatosan fejlődő felsőoktatás...

Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok

2015. július. 24. 16:18
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. A www.felvi.hu oldalon közzétett adatok alapján államilag támogatott képzésben az egyik legmagasabb pontszám, minimum 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett. Ez a szám már ismert volt, ugyanis korábban - tavaly decemberben - központilag meghatározták a ponthatárokat. Szintén ismert volt, hogy államilag...

összesen: 25 db | 10 db/oldal

1 2 3