Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
12 találat a(z) "felnőttképzés" cimkére.

Koronavírus - A felnőttképzés online formában is megvalósulhat

2020. március. 28. 07:01
A felnőttképzések a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel megvalósulhatnak online formában is Magyarországon - közölte a Felnőttképzők Szövetsége (FVSZ) pénteken az MTI-vel azzal összefüggésben, hogy megjelent a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól szóló rendelet.

Megkezdődtek országszerte a szakképzési konferenciák

2017. szeptember. 15. 11:35
Regionális szakmai szakképzési és felnőttképzési tanévkezdő konferenciát tartanak országosan hét helyszínen szeptemberben – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint eddig Nagykanizsán, Szekszárdon és Budapesten rendezték meg a konferenciát 800 résztvevővel, csütörtökön Miskolcon tartják az eseményt, a hónap második felében pedig Debrecenben, Budapesten és Kecskeméten várják az érdeklődőket.

2020-ig 712 ezer forint fejlesztési forrás jut Magyarországon minden lakosra

2017. június. 08. 15:14
A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 2020-ig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárra, míg az előző uniós ciklusban ez az összeg 650 ezer forint volt - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságban.

NGM: túljelentkezés a kkv-ügyvezetők képzésére

2016. október. 21. 15:41
Elindult a kkv-ügyvezetők képzése, az érdeklődés kiemelkedő: a meghirdetett 10 ezer helyre több mint 12 ezren jelentkeztek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Odrobina László közölte: a túljelentkezés miatt sokan várólistára kerültek, kortól függetlenül bárki beiratkozhatott, akinek van valamilyen szakképzettsége.

7 milliárd forintos pályázat a szakképzés és felnőttképzés fejlesztésére

2016. május. 27. 16:03
A szakképzés és felnőttképzés fejlesztésére 7 milliárd forintos keretösszeggel kiemelt pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében - közölte Rákossy Balázs csütörtökön az MTI-vel. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára ismertette: a pályázatból megvalósuló fejlesztések célja a felnőtt- és...

Szexi oktatási tartalmakra van szükség – interjú Szani Ferenccel

2016. január. 18. 08:16
Szexi oktatási tartalmakra lenne szükség a köznevelésben, a szak- és felnőttképzésben is az Infotér oktatási munkacsoportjának vezetője szerint. Szani Ferenc, az Infotér Konferencia után arról nyilatkozott, hogy szerinte a humor, a meglepetés ereje, és a vizualitás hármas egysége tesz szexivé egy tanagyagot.

Ma húzzák meg a felvételi ponthatárokat

2015. július. 23. 16:17
Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így kiderül, hogy kik jutottak be valamelyik felsőoktatási intézménybe. Miközben nagy a diploma megszerzéséért folyó küzdelem, a számok azt mutatják, hogy egyre több fiatal ismeri fel az OKJ-s képzések előnyeit is. Ezek a képzések ugyanis a felsőoktatás jó alternatíváját jelentik, hiszen jól fizető szakmákat kínálnak, egy későbbi felvételi esetén pedig plusz pontokra váltható előnyt is...

A versenyképességet erősíti az átalakított szakképzés

2015. augusztus. 28. 16:57
Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy, az eddigieknél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül-- hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az országos szak- és felnőttképzési tanévnyitón, Pécsett. A hazai szakképzés legfontosabb kérdéseit számba vevő tanévnyitó-konferencia megnyitóján a tárcavezető kiemelte: versenyképességünk növekedésének legfőbb gátja a modern termelésbe bevonható, szakképzett munkavállalók...

Megállapodást köt az új kabinet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával

2014. május. 13. 12:28
A gazdaság állapotának és a várható folyamatoknak az áttekintése mellett egy megállapodás megkötésében is megegyezett Orbán Viktor kormányfő és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként folytatott keddi megbeszélésen - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Felnőttképzési információs rendszert indított a Munkástanácsok

2014. február. 19. 13:40
Felnőttképzési információs rendszert indított a Munkástanácsok, a JóKépzés.hu weblapon a jó színvonalú, iskolán kívüli felnőtt képzőhelyeket szerepeltetik - jelentette be Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette: a szakszervezet a munkaerő-piaci szolgáltatást azzal a szándékkal indította, hogy a munkavállalókat hozzásegítse a jó minőségű felnőttképzési lehetőség megismeréséhez, ami szükséges lehet a munka...

összesen: 12 db | 10 db/oldal

1 2