Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "gamification" cimkére.

Fromann Richárd előadása

Játékoslét - avagy az út a társadalom játékosodása felé

2014. június. 02. 03:18
Fromann Richárd, a Játékoslét program vezetője előadásának újra az ELTE TTK adott helyett. Egyetemi diákok, szakmabeliek és kollégái hallgathattak egy részletes társadalmi és pszichológiai elemzést a játékfogyasztás szokásairól, típusairól és generációiról a szerepjátékoktól kezdve a second life-on keresztül, egészen a közösségi oldalak szokásaiig.

Első Komoly Játék Show – Nem csak gyerekeknek!

2013. június. 05. 08:13
A Veresegyházon megrendezett Első Komoly Játék Show egyáltalán nem csak gyerekeknek szólt. A felnőttek és a szakmai közönség számára egy előadássorozat válaszolta meg azokat a kérdéseket, amelyek felmerülhetnek a számítógépes játékokkal kapcsolatban. A prezentációk olyan, szinte mindenkit érintő témákkal foglalkoztak, mint a videojátékok és az agresszió kapcsolata, a játék szerepe a tanulási folyamatban, vagy a marketingben egyre inkább jelen lévő gamification.

Gamification, avagy épülőben a Homo Ludens társadalma – Interjú Fromann Richárddal

2012. május. 11. 05:04
Miközben a hétköznapi emberi tapasztalás számára követhetetlen ütemben és mélységben történő erőteljes társadalmi és technológiai változások egyre növekvő kihívást és problémát jelentenek, a megváltást ígérő információs társadalom öntudatlanul is kitermelt egy olyan új, nagy jövőt ígérő iparágat, amely várhatóan felülírja a korábbi társadalmi trendekre vonatkozó prognózisokat. Egyesek „motiváció 3.0”-ról beszélnek, mások az életminőség és a szubjektív jóllét...

Tusványos: Számítógépes játékok és munkavégzés a XXI. században

2011. július. 29. 02:00
A számítógépes és videojátékok felhasználói köre jóval szélesebb, mint ahogy azt a közhiedelem tartja. Népszerűségüket azon túl, hogy szórakoztatóak, az általuk adott sikerélménynek köszönhetik.

A játékos eszközök használata általánosan elfogadottá válik

2011. december. 16. 07:41
2011-ben egyre többet találkoztunk a ‘gamification’ kifejezéssel, vagyis a játékok keretében megszokott tevékenységek és fogalmak alkalmazásával a vállalati szoftverek területén. A fogalom által lefedett jelenség nem új, korábban is volt rá példa, de most válik általánosan elfogadottá. Vezető cégek kezdik el alkalmazni, sőt megtartották a terület első konferenciáját is.