Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
86 találat a(z) "IKT" cimkére.

KIFÜ-TÉR – Szijártó Zoltán köszöntője

2022. február. 11. 09:48
Eredményesnek ítélte az elmúlt 3-4 évet Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke az októberi Infotér Konferencián, a hagyományos KIFÜ-térben. Mint elmondta, az infrastruktúra területén büszkék a Szupergyors Internet és a Diákháló Programra, de arra is, hogy a közoktatásban az informatikai vagy IKT szolgáltatások szempontjából a KIFÜ meghatározó szerepet játszik. Az alkalmazásfejlesztések közül a Digitális Fogyasztóvédelem, az Országos Széchenyi Könyvtárnak a...

„A gazdaságnövekedéshez mindéképp pozitívan tudunk hozzájárulni” – interjú Greinstetter Balázzsal

2019. február. 28. 08:30
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program feléhez közeledve már rendelkezésre áll számos olyan tapasztalat, amely az IKT szektorban tevékenykedők számára is érdekes adatokkal szolgál. Ezekről beszélgettünk a gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárral.

Rékasi Tiborral beszélgettünk az IKT átalakulásról

2018. november. 19. 07:49
A kommunikációs platformok hatalmas átalakuláson mentek keresztül. Rékasi Tibor saját és szakmai tapasztalatait összegezve mesélt ennek a gyakorlati manifesztumáról, illetve az 5G technológia ezt elősegítő szerepéről és kihívásairól. Kommunikáló futócipő, okosóra, ipari átalakulás – a Magyar Telekom vezérigazgatója izgalmas példákkal rukkolt elő.

A digitális környezet lesz a legfontosabb versenyképességi tényező

2018. március. 27. 22:25
A befektetésekért folytatott versenyben a digitális környezet kialakítása lesz a legfontosabb tényező, a jól képzett pályakezdők itthon tartásában pedig a technológiai beruházásoknak lesz kulcsszerepük - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a Cloudera szoftverfejlesztő cég beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján.

Elstartolt az MVP második szakasza – megéri szemmel tartani!

2018. március. 12. 08:14
A Modern Vállalkozások Programja a második fejezethez érkezett. Új elemek, új kihívások, bővülő feladatkörű IKT tanácsadóhálózat, és még egy újabb ok, amiért érdemes a programhoz csatlakozni. A részletekről Koleszár Péterrel, az MVP vezető IKT tanácsadójával beszélgettünk.

23 trillió dollárra nőhet 2025-re a digitális gazdaság értéke a mesterséges intelligenciának köszönhetően

2018. június. 05. 14:00
Paradigmaváltás zajlik a digitális gazdaságra történő átállásban, a folyamatot a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása hajtja. De mi az átalakulás legnagyobb veszélye?

Gyorsabb és olcsóbb a hibrid informatika

2018. január. 15. 23:54
A hibrid informatika fogalma nem újkeletű a szakmai berkekben, de valódi üzleti előnyt eredményező alkalmazása még jókora megmérettetések elé állítja a cégeket. A Gartner jelentése szerint a felhőszolgáltatások növekedése és a hagyományos adatközponti szolgáltatások kiszervezésének csökkenése a hibrid infrastruktúra-szolgáltatások felé mozdítja el a piacot, melynek következtében 2020-ra a szervezetek 90 százaléka fog hibrid infrastruktúrákat használni.

Munkahelyi képzésekhez pályázhatnak támogatásra a vállalkozások

2018. április. 03. 07:09
Összesen 31,5 milliárd forint értékben jelentek meg munkahelyi képzési pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nagyvállalatok számára 18,5 milliárd forint, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 13 milliárd forint az elérhető keretösszeg.

Egyre nőnek a helyreállítási költségek az IT- piacon

2017. szeptember. 26. 08:19
Hiába emelik meg az informatikára fordított költségvetéseiket a cégek, sokszor a harmadik fél kiberbiztonsági rései okozzák a legnagyobb károkat. Évről évre többet költenek a vállalkozások a kiberbiztonságra (tavaly 56%, míg idén már 63%), ennek ellenére mégis nőttek a gyakori kiberincidens költsége – derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös tanulmányából.

Exportakadémiát indít a MNKH infokommunikációs cégeknek

2017. szeptember. 22. 12:00
A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) infokommunikációra fókuszáló képzést, exportakadémiát indít a szektor kis- és középvállalkozásai számára - jelentette be Oláh Zsanett vezérigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón. Kiemelte: az MNKH IKT Exportakadémiáján elsőként 25 vállalakozás kap kétszer kétnapos képzést arról, hogyan tudnak sikeresen külpiacra lépni. Ezzel egy időben a kereskedőház elindítja online képzési rendszerét is, amelyen keresztül az exportakadémia...

összesen: 86 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9