Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
433 találat a(z) "Infotér" cimkére.

Christopher Mattheisen – TRUST is more IMPORTANT than ever

2021. január. 28. 09:33
Nincs még egy olyan munkahelyteremtő és munkahelymegtartó erő a magyar gazdaságban, mint a digitalizáció. A magyar munkaerőpiacon minden ötödik ember a digitális gazdaságnak köszönheti a kenyérkeresetét. A Microsoft Magyarország számtalan fejlesztéssel támogatja ezt a folyamatot. A vállalat kiemelt projektjeiről Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt az Infotér Konferencián.

Pomázi Gyula – Innováció szellemitulajdon-védelem nélkül?

2021. január. 20. 10:01
A szellemitulajdon-védelem célja az alkotó elme által létrehozott termékek, nevezetesen a találmányok, az irodalmi, művészeti és tudományos alkotások, a tudományos felfedezések, az árujelzők, illetve az ipar, a tudomány, az irodalom vagy a művészetek terén folyó szellemi tevékenység erkölcsi és jogi védelme, anyagi elismerésének biztosítása. Egy olyan váratlan helyzetben, mint a koronavírus járvány számtalan új megoldás, innováció születik, melyeket védeni kell.

A KKV-k is felismerték az online tér fontosságát

2021. január. 18. 10:05
A koronavírus-járvány alatt a kis- és középvállalkozások több mint harmada növelte eladásait az online piactereken – ez derül ki a GKI és az eMAG reprezentatív kutatásából. Vajon hogyan fognak a versenytársak megküzdeni egymással az online térben? Növekedni fog-e azon üzletek száma, amelyek nyitnak az online világ felé? Fel vannak-e készülve a KKV-k digitálisan? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az MVP vezető IKT tanácsadójával, és egy vállalatirányítási...

Lehetőségek és újdonságok az elektronikus egészségügyi szolgáltatások területén

2021. január. 12. 11:55
A COVID-19 járvány alatt bebizonyosodott, hogy milyen fontos szerep hárul a digitális egészségügyre. Az egészségipar informatikai területe, vagyis az e-health, hatalmas növekedés előtt áll, Magyarország pedig gyors tempóban halad előre a digitális technológia felhasználásában az egészségügy területén.

Mesterséges intelligencia a közigazgatás szolgálatában

2021. január. 08. 13:32
A közigazgatás hazánkban rengeteg adatot és információt használ. Az utóbbi időszakban egyre inkább erősödik az igény, hogy ezeket az adatokat minél gyorsabban és hatékonyabban dolgozzák fel. A mesterséges intelligencia segíthet az adatok rögzítésében, továbbításában, válogatásában. Hajzer Károly, a Belügyiminisztérium informatikai helyettes államtitkára Mesterséges intelligencia és közigazgatás címmel tartott előadást a balatonfüredi Infotér Konferencián.

Taskfit – Láthatatlan társad a munkában

2021. február. 23. 18:43
A Taskfit program „invisible work mate”-ként működik, magyarul láthatatlan társként, automatikusan méri a munkával töltött időnket, így nem kell külön figyelmet fordítanunk a tevékenységeink naplózására. A program nem csak az idő mérésére alkalmas, hanem pontos kimutatásokat is végez, amiket pillanatok alatt exportálhatunk. Ráadásul, ha előzetesen még az óradíjad is beállítottuk az egyes feladatokhoz, a program azonnal kiszámolja a teljes megkeresett összeget. A...

A piacvezető diákmunka cég lehet a HR digitalizáció motorja

2021. február. 19. 16:48
A digitalizációt nem lehet elég korán elkezdeni. Nemcsak a partnerek, hanem a diákok elégedettségét is meghatározza az, hogy mennyire tudja egy iskolaszövetkezet digitalizálni a folyamatait – így vélte a több tízezer diáknak munkát adó Meló-Diák elnök-vezérigazgatója. Kott Zoltán szerint fontos a szocializálni a jövő munkavállalóit, ezzel is gyorsítani lehet a gazdaság digitális átállását.

A Covid-19 járvány kihívásai és lehetőségei (panelbeszélgetés)

2021. február. 18. 07:25
Moore törvénye szerint az integrált áramkörökben lévő tranzisztorok száma – ami használható a számítási teljesítmény durva mérésére – minden 18. hónapban megduplázódik. A gyógyszerkutatásban ezzel ellenkező jelenség figyelhető meg, amit szellemesen Eroom törvényének neveztek el. Ennek lényege, hogy bár minden évben körülbelül ugyanannyi új gyógyszer kerül piacra, ezeket felfedezni és kifejleszteni mégis egyre drágább, annak ellenére, hogy a tudomány és...

Hol tart a magyar egészségügy digitalizációja?

2021. február. 15. 11:00
A digitalizáció folyamatosan formálja az egészségügyet, Magyarország ebből a szempontból jó helyzetben van, hiszen egy egységes, modern rendszer áll az orvosok és betegek rendelkezésére. Szócska Miklóssal arról beszélgettünk, mire számíthatunk a jövőben.

Adatgazdaság beindítása hazánkban – Kocsis Dávid felvezető előadása

2021. február. 10. 10:02
A 11. Infotér Konferencia első napjának délutánja panelbeszélgetésekkel folytatódott. Az Adat & MI – Nemzeti Adatstratégia kerekasztalt Kocsis Dávid, a Neumann Nonprofit Kft. stratégiai ügyvezető-helyettese vezette fel előadásával.

összesen: 433 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11