Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
430 találat a(z) "Infotér" cimkére.

Lehetőségek és újdonságok az elektronikus egészségügyi szolgáltatások területén

2021. január. 12. 11:55
A COVID-19 járvány alatt bebizonyosodott, hogy milyen fontos szerep hárul a digitális egészségügyre. Az egészségipar informatikai területe, vagyis az e-health, hatalmas növekedés előtt áll, Magyarország pedig gyors tempóban halad előre a digitális technológia felhasználásában az egészségügy területén.

Mesterséges intelligencia a közigazgatás szolgálatában

2021. január. 08. 13:32
A közigazgatás hazánkban rengeteg adatot és információt használ. Az utóbbi időszakban egyre inkább erősödik az igény, hogy ezeket az adatokat minél gyorsabban és hatékonyabban dolgozzák fel. A mesterséges intelligencia segíthet az adatok rögzítésében, továbbításában, válogatásában. Hajzer Károly, a Belügyiminisztérium informatikai helyettes államtitkára Mesterséges intelligencia és közigazgatás címmel tartott előadást a balatonfüredi Infotér Konferencián.

Taskfit – Láthatatlan társad a munkában

2021. február. 23. 18:43
A Taskfit program „invisible work mate”-ként működik, magyarul láthatatlan társként, automatikusan méri a munkával töltött időnket, így nem kell külön figyelmet fordítanunk a tevékenységeink naplózására. A program nem csak az idő mérésére alkalmas, hanem pontos kimutatásokat is végez, amiket pillanatok alatt exportálhatunk. Ráadásul, ha előzetesen még az óradíjad is beállítottuk az egyes feladatokhoz, a program azonnal kiszámolja a teljes megkeresett összeget. A...

A piacvezető diákmunka cég lehet a HR digitalizáció motorja

2021. február. 19. 16:48
A digitalizációt nem lehet elég korán elkezdeni. Nemcsak a partnerek, hanem a diákok elégedettségét is meghatározza az, hogy mennyire tudja egy iskolaszövetkezet digitalizálni a folyamatait – így vélte a több tízezer diáknak munkát adó Meló-Diák elnök-vezérigazgatója. Kott Zoltán szerint fontos a szocializálni a jövő munkavállalóit, ezzel is gyorsítani lehet a gazdaság digitális átállását.

A Covid-19 járvány kihívásai és lehetőségei (panelbeszélgetés)

2021. február. 18. 07:25
Moore törvénye szerint az integrált áramkörökben lévő tranzisztorok száma – ami használható a számítási teljesítmény durva mérésére – minden 18. hónapban megduplázódik. A gyógyszerkutatásban ezzel ellenkező jelenség figyelhető meg, amit szellemesen Eroom törvényének neveztek el. Ennek lényege, hogy bár minden évben körülbelül ugyanannyi új gyógyszer kerül piacra, ezeket felfedezni és kifejleszteni mégis egyre drágább, annak ellenére, hogy a tudomány és...

Hol tart a magyar egészségügy digitalizációja?

2021. február. 15. 11:00
A digitalizáció folyamatosan formálja az egészségügyet, Magyarország ebből a szempontból jó helyzetben van, hiszen egy egységes, modern rendszer áll az orvosok és betegek rendelkezésére. Szócska Miklóssal arról beszélgettünk, mire számíthatunk a jövőben.

Adatgazdaság beindítása hazánkban – Kocsis Dávid felvezető előadása

2021. február. 10. 10:02
A 11. Infotér Konferencia első napjának délutánja panelbeszélgetésekkel folytatódott. Az Adat & MI – Nemzeti Adatstratégia kerekasztalt Kocsis Dávid, a Neumann Nonprofit Kft. stratégiai ügyvezető-helyettese vezette fel előadásával.

Adat & MI – Nemzeti Adatstratégia (panelbeszélgetés)

2021. február. 09. 15:34
Már évek óta beszélünk róla, hogy az adat az új olaj. De mit tettünk azért az elmúlt években, hogy ezt az értékes kincset a felszínre hozzuk? És ha felszínre is hoztuk, akkor is egyből felmerül a kérdés: mit kezdjünk vele? Mert bizony nyers olajjal sok mindenre nem megyünk – a feldolgozáshoz kifinomult technológiára van szükségünk. Az állam számára különösen fontos, hogy a birtokában lévő, hatalmas adattömeget képes legyen feltárni és kiaknázni. Kérdés, hogy...

Digitális Gazdaság Plusz

2021. augusztus. 30. 08:00
Magyarország éppen egy hét éves támogatási fejezet bezárását és egy új megnyitását végzi párhuzamosan, amely óriási lehetőség, de legalább ugyanakkora tehertétel is a fejlesztéspolitika számára. A búcsúzó programozásból még éppen kicsepegő források ugyanis már nem, a beköszöntő tervezés viszont még nem érezteti hatását, az átállással járó feladattömeg mindazonáltal legalább kétszeres. A beszélgetés résztvevőit kérdeztük az Infoparlamenten krízismenedzsmentről, a...

Infoparlament 2021 – Pomázi Gyula

2021. augusztus. 27. 08:00
A pandémia egyik legerőteljesebb üzenete az informatikai világ felé, hogy újra kell gombolni a szellemi tulajdonhoz való viszonyt. Ha ez sikerül, az versenyelőnyt fog jelenti a vállalkozások számára. A cél az, hogy az innovációk köré szellemi tulajdon portfóliót építsenek. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala feladata, hogy ezt a folyamatot segítse, akár támogatással, akár educatioval.

összesen: 430 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11