Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
430 találat a(z) "Infotér" cimkére.

Infoparlament 2021 – Otaviano Canuto

2021. augusztus. 25. 08:00
Hogyan gyorsította fel a világjárvány a digitális átalakulást? Milyen pénzügyi változások várhatóak? A technológia megadóztatásának kérdése, beleértve a G7 pénzügyminisztereinek szombaton, Londonban bejelentett megállapodását. Ilyen témákat és ehhez hasonló kérdéseket járt körbe Otaviano Canuto, Policy Center for the New South, vezető munkatársa az Infoparlamenten.

Infoparlament 2021 – Maruzsa Zoltán

2021. augusztus. 23. 08:00
Milyen feltételeket kellett biztosítani a digitális oktatás bevezetéshez? Melyek voltak a korona vírus járvány legfontosabb tapasztalatai oktatási szempontól? Milyen kihívásokkal kellett szembe nézni és milyen útjai vannak a tovább lépésnek? Maruzsa Zoltán, az EMMI közoktatásért felelős államtitkára ezekről a témákról beszél az Infoparlamenten.

Infoparlament 2021 – Prof. Dr. Szabó István

2021. augusztus. 20. 22:01
A digitalizáció kétség kívül jelen van az élelmiszergazdaságban is. Ma már ez a terület nem működne jól technológiai vívmányok és technikai eszközök nélkül. A gazdát ma már szenzorok, kamerák és drónok segítik abban, hogy munkája költséghatékony és eredményes legyen. Ezzel összefüggésben át kell, hogy alakuljon az élelmiszergazdasághoz szükséges szakemberek képzése is. Prof. Dr. Szabó István, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási és nemzetközi...

Infoparlament 2021 – Dr. Gál András Levente

2021. augusztus. 18. 08:00
A koronavírus-járvány mutatta meg a legjobban, hogy a gazdaság és a társadalom működőképes fenntartásához a digitalizáció nyújtja leginkább az esélyt és az eszközt. Ehhez pedig minél több tiszta, jól hasznosítható adat kell- így látja Gaál András Levente a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség vezetője a korona-vírus járvány utáni helyzetet.

Infoparlament 2021 – Bíró Pál

2021. augusztus. 16. 08:00
A Google támogatni kívánja a magyarországi digitális átalakulást, valamint és a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést. A kezdeményezésnek a "Grow Hungary with Google", azaz "A Google-al növekvő Magyarország" nevet adták. A programban 2021 végéig mindösszesen 50 ezer helyi vállalkozást, startupot és magánszemélyt kívánnak támogatni díjmentes online programokkal, eszközökkel, technológiákkal és professzionális végzettséget biztosító képzésekkel.

Infoparlament 2021 – Dr. Solymár Károly Balázs

2021. augusztus. 13. 08:00
Ha az elmúlt évtizedet vizsgáljuk az informatikai szempontjából, akkor bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt 10 év a digitalizációról szólt. Magyarországon megindultak a hálózati fejlesztések, a wifi és a szélessávú szolgáltatások, az 5G kompetenciák és a mesterséges intelligencia, az adatok felhasználása és gazdálkodása terén jelentős aktivitás történt, de nem hagyhatjuk kis a sorból az informatikus képzés támogatását sem. A szakemberek úgy vélik az elkövetkező...

Infoparlament 2021 – Rakoncza Zsolt

2021. augusztus. 11. 08:00
A Dell Technologies célja a fenntartható digitális jövő kialakítása. Olyan technológiákkal szeretnék felvértezni az embereket, melyek segítik ezt a folyamatot. Teljes körű megoldásokat kínálnak az alapvető infrastuktúra kialakításához, a meglévő informatikai rendszerek kialakításához, vagy az adatok védelméhez. Rakoncza Zsoltot, a Dell Technolgies vezérigazgatója is az előadók között szerepelt az Infoparlamenten.

Infoparlament 2021 – Christopher Mattheisen

2021. augusztus. 09. 08:00
A Microsoft Magyarország tapasztalati szerint a magyarországi szervezetek, a pandémiás időszak alatt gyorsuló ütemben valósítják meg a digitális átalakulást annak érdekében, hogy jobb eszközöket biztosítsanak munkatársaiknak, optimalizálják működésüket, megszólíthassák ügyfeleiket, és egyes esetekben akár radikálisan átalakítsák termékeiket és szolgáltatásaikat. A vezetőknek szakítaniuk kellett a régi módszerekkel, és újra kellett gondolniuk, hogy mit is jelent a...

Infoparlament 2021 – Dr. Kandrács Csaba

2021. augusztus. 05. 08:00
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti az új koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági sokkhatások kezelését a lakosság, a vállalatok és a pénzügyi szektor védelmében. Az MNB ezért már eddig is számos intézkedéssel és javaslattal állt elő, hogy a világjárvánnyal összefüggő pénzügyi válság minél kisebb reálgazdasági veszteségeket okozzon. A jegybank folyamatosan azon dolgozik, hogy további intézkedésekkel segítse a nehéz helyzetbe kerülő piaci...

Infoparlament 2021 – Dr. Orbán Anita

2021. augusztus. 02. 08:00
5G szolgáltatás fejlesztése. Együttműködés a Budapesti Műszaki Egyetemmel. A Vantage Towers Magyarország létrejötte. Mozgalmas hónapok vannak a Vodafone Magyarország mögött. A vállalt érzi annak a felelősségét, hogy a gazdaság újraindításában az infokommunikációs szektornak fontos szerepe lesz. erről a szerepről Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország Zrt. vállalti kapcsolatok vezérigazgató helyettese beszélt az Inforparlamenten.

összesen: 430 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11