Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
433 találat a(z) "Infotér" cimkére.

Adat & MI – Nemzeti Adatstratégia (panelbeszélgetés)

2021. február. 09. 15:34
Már évek óta beszélünk róla, hogy az adat az új olaj. De mit tettünk azért az elmúlt években, hogy ezt az értékes kincset a felszínre hozzuk? És ha felszínre is hoztuk, akkor is egyből felmerül a kérdés: mit kezdjünk vele? Mert bizony nyers olajjal sok mindenre nem megyünk – a feldolgozáshoz kifinomult technológiára van szükségünk. Az állam számára különösen fontos, hogy a birtokában lévő, hatalmas adattömeget képes legyen feltárni és kiaknázni. Kérdés, hogy...

Digitális Gazdaság Plusz

2021. augusztus. 30. 08:00
Magyarország éppen egy hét éves támogatási fejezet bezárását és egy új megnyitását végzi párhuzamosan, amely óriási lehetőség, de legalább ugyanakkora tehertétel is a fejlesztéspolitika számára. A búcsúzó programozásból még éppen kicsepegő források ugyanis már nem, a beköszöntő tervezés viszont még nem érezteti hatását, az átállással járó feladattömeg mindazonáltal legalább kétszeres. A beszélgetés résztvevőit kérdeztük az Infoparlamenten krízismenedzsmentről, a...

Infoparlament 2021 – Pomázi Gyula

2021. augusztus. 27. 08:00
A pandémia egyik legerőteljesebb üzenete az informatikai világ felé, hogy újra kell gombolni a szellemi tulajdonhoz való viszonyt. Ha ez sikerül, az versenyelőnyt fog jelenti a vállalkozások számára. A cél az, hogy az innovációk köré szellemi tulajdon portfóliót építsenek. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala feladata, hogy ezt a folyamatot segítse, akár támogatással, akár educatioval.

Infoparlament 2021 – Otaviano Canuto

2021. augusztus. 25. 08:00
Hogyan gyorsította fel a világjárvány a digitális átalakulást? Milyen pénzügyi változások várhatóak? A technológia megadóztatásának kérdése, beleértve a G7 pénzügyminisztereinek szombaton, Londonban bejelentett megállapodását. Ilyen témákat és ehhez hasonló kérdéseket járt körbe Otaviano Canuto, Policy Center for the New South, vezető munkatársa az Infoparlamenten.

Infoparlament 2021 – Maruzsa Zoltán

2021. augusztus. 23. 08:00
Milyen feltételeket kellett biztosítani a digitális oktatás bevezetéshez? Melyek voltak a korona vírus járvány legfontosabb tapasztalatai oktatási szempontól? Milyen kihívásokkal kellett szembe nézni és milyen útjai vannak a tovább lépésnek? Maruzsa Zoltán, az EMMI közoktatásért felelős államtitkára ezekről a témákról beszél az Infoparlamenten.

Infoparlament 2021 – Prof. Dr. Szabó István

2021. augusztus. 20. 22:01
A digitalizáció kétség kívül jelen van az élelmiszergazdaságban is. Ma már ez a terület nem működne jól technológiai vívmányok és technikai eszközök nélkül. A gazdát ma már szenzorok, kamerák és drónok segítik abban, hogy munkája költséghatékony és eredményes legyen. Ezzel összefüggésben át kell, hogy alakuljon az élelmiszergazdasághoz szükséges szakemberek képzése is. Prof. Dr. Szabó István, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási és nemzetközi...

Infoparlament 2021 – Dr. Gál András Levente

2021. augusztus. 18. 08:00
A koronavírus-járvány mutatta meg a legjobban, hogy a gazdaság és a társadalom működőképes fenntartásához a digitalizáció nyújtja leginkább az esélyt és az eszközt. Ehhez pedig minél több tiszta, jól hasznosítható adat kell- így látja Gaál András Levente a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség vezetője a korona-vírus járvány utáni helyzetet.

Infoparlament 2021 – Bíró Pál

2021. augusztus. 16. 08:00
A Google támogatni kívánja a magyarországi digitális átalakulást, valamint és a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést. A kezdeményezésnek a "Grow Hungary with Google", azaz "A Google-al növekvő Magyarország" nevet adták. A programban 2021 végéig mindösszesen 50 ezer helyi vállalkozást, startupot és magánszemélyt kívánnak támogatni díjmentes online programokkal, eszközökkel, technológiákkal és professzionális végzettséget biztosító képzésekkel.

Infoparlament 2021 – Dr. Solymár Károly Balázs

2021. augusztus. 13. 08:00
Ha az elmúlt évtizedet vizsgáljuk az informatikai szempontjából, akkor bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt 10 év a digitalizációról szólt. Magyarországon megindultak a hálózati fejlesztések, a wifi és a szélessávú szolgáltatások, az 5G kompetenciák és a mesterséges intelligencia, az adatok felhasználása és gazdálkodása terén jelentős aktivitás történt, de nem hagyhatjuk kis a sorból az informatikus képzés támogatását sem. A szakemberek úgy vélik az elkövetkező...

Infoparlament 2021 – Rakoncza Zsolt

2021. augusztus. 11. 08:00
A Dell Technologies célja a fenntartható digitális jövő kialakítása. Olyan technológiákkal szeretnék felvértezni az embereket, melyek segítik ezt a folyamatot. Teljes körű megoldásokat kínálnak az alapvető infrastuktúra kialakításához, a meglévő informatikai rendszerek kialakításához, vagy az adatok védelméhez. Rakoncza Zsoltot, a Dell Technolgies vezérigazgatója is az előadók között szerepelt az Infoparlamenten.

összesen: 433 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11