Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
430 találat a(z) "Infotér" cimkére.

Dr. Palkovics László – A járvány mint lehetőség: Befektetés az innovatív digitális technológiákba

2020. november. 22. 13:40
Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiája kiemelten kezeli a közlekedés fejlesztésének kérdését, ennek értelmében célja, hogy hazánk a mesterséges intelligencia (MI) közlekedési iparágban történő felhasználása terén az innováció formálójává és nemzetközi pilot területévé váljon – ezt mondta szeptember végén Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter kiemelte, hogy az MI technológia széleskörű bevezetése olyan nagy kihívást jelentő, átfogó...

Az NKFIH szerepe az ökoszisztémában

2020. november. 18. 11:12
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a jövőben szolgáltató szerepkört szeretne betölteni az innovációs ökoszisztémán belül. A támogatások mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szektor edukációjára is. Az oktatási tevékenység révén szeretnék elérni azt, hogy a jövő vállalkozói számára kézenfekvő legyen kutatásban, fejlesztésben és innovációban gondolni.

Költséghatékony IT-biztonsági megoldásokkal segít a Fortinet

2020. november. 12. 13:27
A koronavírus-járvány miatt az életünkből, ha lehet, még nagyobb részt kapott az online jelenlét. Otthonról dolgozunk/dolgoztunk, az ügyeinket is számítógépen keresztül vagy telefonról intéztük, a személyes kapcsolataink jelentős része is átkerült az online térbe. Mindez maga után vonja az online tér biztonságának kérdését. Nő a felhasználók támadási felülete és gyakrabban válhatnak áldozatokká. A Foritnet azért dolgozik, hogy ügyfeleinek ezekre a kihívásokra egy...

Robbanás előtt az adatpiac

2020. november. 04. 09:38
Az adat az új olaj – már tudjuk, hogy értékes, tárolni, gyűjteni kell. Hol tart ebben a hazai piac egyik legerősebb szereplője, a Magyar Telekom. Mihályi Gáborral, a Magyar Telekom nagykereskedelmi igazgatójával - november 2-ától a T-Systems operációs és standard megoldások igazgatójával - beszélgettünk az Infotér Konfrencián.

Megugrották! – A digitális oktatás egy hetes tapasztalatairól beszélgettünk

2020. március. 25. 16:21
Az első sokk után, úgy látszik a tanárok, a diákok és a szülők is jól vizsgáztak a vírushelyzet miatt bevezetett digitális oktatásból – mondta Szani Ferenc, az Infotér oktatási munkacsoport-vezetője. A technikai feltételek majdnem mindenhol megvannak, a pedagógusok pedig összeszedték, megosztották tapasztalataikat és módszereiket. A neheze azonban még most jön, hiszen fent is kell tartani ezt az állapotot – mondta a szakértő.

Önt is várja az Infoparlament 2020-ban!

2020. május. 29. 14:47
2020. június 11-én tizedik alkalommal gyűlnének össze a Parlament felsőházi üléstermében az információs társadalom fejlődéséért tenni akaró civil, kormányzati és iparági szereplők az Infotér éves rendezvényén. Online ünnepeljük és tartjuk meg a 10. jubileumi Infoparlament rendezvényünket.

Beszélgetés Christopher Mattheisennel, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójával.

A világjárvány megmutatta, hogy napokban, hetekben is lehet gondolkodni a digitális átállásról

2020. május. 26. 09:07
A Microsoft Magyarország arra készül, hogy a most kialakított jó megoldások beépülnek a mindennapokba. Christopher Mattheisen, a cég ügyvezetője azonban azt is hangsúlyozta, a digitális megoldások felértékelődése nem jelenti majd az emberi kapcsolatok kiiktatását, hiszen ezekre továbbra is szükség van az eredményes működéshez.

Beszélgetés Szabados Attilával, az ALEF Distribution HU Kft. ügyvezetőjével

Pozitívan látjuk a jövőt

2020. május. 18. 17:40
20%-kal lett jobb az ALEF Distribution HU Kft. 2019-es teljesítménye az előző évhez képest. A koronavírus-válság miatt idén óvatosabban tervez a vállalat. Szabados Attila, ügyvezető igazgató bízik abban, hogy a cégvezetők a válság után komoly befektetéseket fognak eszközölni, hogy fel legyenek készülve egy, a mostanihoz hasonló helyzetre. Az újratervezéshez türelem kell, és pozitív hozzáállás.

Gecse Mariannal, a Huawei Technologies Hungary kormányzati és kommunikációs vezetőjével beszélgettünk a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről.

Három-négy évet ugrottunk előre a digitalizáció és a technológia területén

2020. május. 04. 11:11
Gyors hálózati lefedettség kialakítása, a hiányzó egészségügyi személyzet pótlása, a fertőzésveszély csökkentése, valamint a kritikus területen dolgozó személyzet, a betegek és a betegek rokonainak a pszichés leterheltségének csökkentése. Ez volt az a négy kiemelt terület, melyre Kínában digitális megoldásokkal, technológiai fejlesztésekkel, applikációkkal reagáltak. Gecse Mariann, a Huawei Technologies Hungary kormányzati és kommunikációs vezetője a vírus...

Infoparlament 2020 – dr. Gál András Levente köszöntője

2020. június. 30. 08:35
A vírus terjedésének elemzésében, az újabb hullám kialakulásának feltérképezésében meghatározó eszköz a digitalizáció. Az otthoni munka és a tanulás elképzelhetetlen volt online kapcsolattartás nélkül. Az informatika tehát egy egészségügyi válságban is elengedhetetlen támasz, és jól vizsgázott. Így köszöntötte a Infoparlament résztvevőit dr. Gál András Levente, a Digitális Jólet Program szakmai vezetője.

összesen: 430 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11