Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
433 találat a(z) "Infotér" cimkére.

Harmincadik alkalommal hirdették meg a fiatal innovátorok versenyét

2020. október. 12. 00:58
Újra vállalkozó kedvű középiskolás fiatalok jelentkezését várják: harmincadik alkalommal hirdették meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. A kreatív fiatalok összesen ötmillió forint jutalmat kaphatnak, a dobogós helyezés pedig többletpontot ér az egyetemi felvételin. Idén újdonság, hogy a legeredményesebb felkészítő tanárok és középiskolák szintén jelentős támogatásban részesülnek. A verseny megnyitóján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési...

Pomázi Gyula: Az immateriális javak egyre inkább meghatározóak

2020. október. 07. 20:34
Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke többek között arról beszélt a tízedik alkalommal megszervezett Infoparlamenten, hogy a szellemi tulajdonnak milyen jelentősége van a gazdaság felemelkedésében. De mind emellett szó esett arról is, hogyan tudjuk az innováció eredményeit hasznosítani, illetve azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala miként válik digitális intézménnyé. Az előadás során elhangzott, hogy...

Amit a BKK mobiljegyről tudni kell

2020. november. 25. 17:11
2019 nyarán indította el a BKK a telefonos jegyvásárlás lehetőségét és bár már több mint egy év eltelt, mégis vannak, akik még nem hallottak róla, vagy nem próbálták. De mi lehet ennek az oka? Megkérdeztünk pár járókelőt, ismerik, használják e valamelyik applikációt!

Dr. Palkovics László – A járvány mint lehetőség: Befektetés az innovatív digitális technológiákba

2020. november. 22. 13:40
Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiája kiemelten kezeli a közlekedés fejlesztésének kérdését, ennek értelmében célja, hogy hazánk a mesterséges intelligencia (MI) közlekedési iparágban történő felhasználása terén az innováció formálójává és nemzetközi pilot területévé váljon – ezt mondta szeptember végén Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter kiemelte, hogy az MI technológia széleskörű bevezetése olyan nagy kihívást jelentő, átfogó...

Az NKFIH szerepe az ökoszisztémában

2020. november. 18. 11:12
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a jövőben szolgáltató szerepkört szeretne betölteni az innovációs ökoszisztémán belül. A támogatások mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szektor edukációjára is. Az oktatási tevékenység révén szeretnék elérni azt, hogy a jövő vállalkozói számára kézenfekvő legyen kutatásban, fejlesztésben és innovációban gondolni.

Költséghatékony IT-biztonsági megoldásokkal segít a Fortinet

2020. november. 12. 13:27
A koronavírus-járvány miatt az életünkből, ha lehet, még nagyobb részt kapott az online jelenlét. Otthonról dolgozunk/dolgoztunk, az ügyeinket is számítógépen keresztül vagy telefonról intéztük, a személyes kapcsolataink jelentős része is átkerült az online térbe. Mindez maga után vonja az online tér biztonságának kérdését. Nő a felhasználók támadási felülete és gyakrabban válhatnak áldozatokká. A Foritnet azért dolgozik, hogy ügyfeleinek ezekre a kihívásokra egy...

Robbanás előtt az adatpiac

2020. november. 04. 09:38
Az adat az új olaj – már tudjuk, hogy értékes, tárolni, gyűjteni kell. Hol tart ebben a hazai piac egyik legerősebb szereplője, a Magyar Telekom. Mihályi Gáborral, a Magyar Telekom nagykereskedelmi igazgatójával - november 2-ától a T-Systems operációs és standard megoldások igazgatójával - beszélgettünk az Infotér Konfrencián.

Megugrották! – A digitális oktatás egy hetes tapasztalatairól beszélgettünk

2020. március. 25. 16:21
Az első sokk után, úgy látszik a tanárok, a diákok és a szülők is jól vizsgáztak a vírushelyzet miatt bevezetett digitális oktatásból – mondta Szani Ferenc, az Infotér oktatási munkacsoport-vezetője. A technikai feltételek majdnem mindenhol megvannak, a pedagógusok pedig összeszedték, megosztották tapasztalataikat és módszereiket. A neheze azonban még most jön, hiszen fent is kell tartani ezt az állapotot – mondta a szakértő.

Önt is várja az Infoparlament 2020-ban!

2020. május. 29. 14:47
2020. június 11-én tizedik alkalommal gyűlnének össze a Parlament felsőházi üléstermében az információs társadalom fejlődéséért tenni akaró civil, kormányzati és iparági szereplők az Infotér éves rendezvényén. Online ünnepeljük és tartjuk meg a 10. jubileumi Infoparlament rendezvényünket.

Beszélgetés Christopher Mattheisennel, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójával.

A világjárvány megmutatta, hogy napokban, hetekben is lehet gondolkodni a digitális átállásról

2020. május. 26. 09:07
A Microsoft Magyarország arra készül, hogy a most kialakított jó megoldások beépülnek a mindennapokba. Christopher Mattheisen, a cég ügyvezetője azonban azt is hangsúlyozta, a digitális megoldások felértékelődése nem jelenti majd az emberi kapcsolatok kiiktatását, hiszen ezekre továbbra is szükség van az eredményes működéshez.

összesen: 433 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11