Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
433 találat a(z) "Infotér" cimkére.

5G – első kézből a Vodafone-tól

2020. augusztus. 13. 07:49
Az újgenerációs mobil- és vezetékes hálózatok – köztük az 5G – olyan lehetőségek előtt nyitják meg a kapukat, amik forradalmasíthatják az egész gazdaság működését. A Vodafone Magyarország élen jár a hazai 5G fejlesztések terén: a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indították el 2019-ben élő kereskedelmi 5G szolgáltatásukat Budapest belvárosában, valamint a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán. A Vodafone 5G hálózatának fejlesztése és kiépítése idén is folytatódik:...

Kaszás Zoltán: A digitális összefogás hozzájárul majd az esélyegyenlőség megteremtéséhez

2020. augusztus. 10. 12:11
A digitalizáció a mindennapjaink részévé vált – mondta el előadásának legelején Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója, majd megjegyezte, hogy mikor a tavasszal távmunkára kellett átállniuk, úgy érezte, hogy élete legnehezebb döntését hozta meg, annak ellenére, hogy a cége felkészültnek számított a piacon. A vezérigazgató kitért arra is, hogy a visszatérés kezdetén döbbentek csak rá, hogy milyen komplex is volt ez a helyzet, és milyen sok...

Biztonságos? – Erdei Csaba információbiztonsági szakértő a home office-ról

2020. április. 24. 13:31
Abban a pillanatban, hogy munkavállalók ezrei kényszerültek távmunkára, a cégek fokozott veszélyeknek lettek kitéve. Nem is csoda, hiszen nem minden vállalatnak voltak bejáratott megoldásai home office esetére. A hackerek pontosan tudják ezt, figyelik a gyenge pontokat és ahol tudnak, támadnak. Eredi Csaba, információbiztonsági szakértő szerint védekezni alapos tervezéssel, és átgondolt megoldások kiépítésével lehet.

Az NJSZT, az IVSZ és az Infotér is kiveszi részét a járvány elleni küzdelemből

2020. április. 21. 13:12
Dr. Beck György, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) elnöke, Molnár Attila, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) főtitkára és Bíró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) főtitkára egyebek mellett elmondják, hogy az általuk irányított szervezetek miként igyekszenek kivenni a részüket a járvány elleni küzdelemből. (IT Business)

IT LaKaT – Rab Árpád: Kovácsoljunk a hátrányból előnyt az oktatásban

2020. április. 14. 09:09
Infotér: Lazán a komfortzónán innen és túl Rab Árpád szociológussal a digitális oktatásról beszélgettünk. Az oktatásban elrendelt digitális munkarenddel a pedagógusok kaptak egy lehetőséget, hogy olyan dolgokat is kipróbáljanak, amikre korábban nem volt idő, vagy energia – így látja a koronavírus-járvány miatt kialakult iskolai helyzetet Rab Árpád szociológus, egyetemi tanár. A szakember elmondta azt is, hogy a tanárok pillanatok alatt megtalálták a megfelelő...

ITU Telecom World 2019: kiberbiztonság minden mennyiségben, egyenesen az Infotér standjáról

2019. szeptember. 12. 13:01
Négy év után ismét Budapestre érkezett az IKT világszenzációja, az ITU. A négy napon keresztül tartó előadássorozatok és kiállítok garmadája között az Infotér is képviseltette magát, egy teljes szakmai napot szentelve a kiberbiztonságnak. Az 5G-ről, a leggyakoribb támadásokról, és az elmúlt időszak változásairól kérdeztük a szakma nagy neveit.

A Future Terminal és az Infotér közös programja

2019. szeptember. 11. 11:48
A vállalkozások támogatása mindkét félnek fontos, épp ezért egy közös projekt során igyekeznek mindent megtenni az ágazati szereplők fejlődéséért. Hogy miként, és milyen elvek mentén építkezik ez a közös program, az a videóból kiderül.

Haladjunk együtt a digitalizált jövő felé!

2019. március. 08. 13:00
A digitalizáció és technológia soha nem látott rohamtempóban változtatta át egy szempillantás alatt az eddig ismert analóg világot. Az események gyors egymásutánjában persze volt, aki lemaradt és volt, aki felhúzva a digitális nyúlcipőt, rálépett a technológia útjára. Ám ez utóbbi még nem elég ahhoz, hogy a digitalizáció századreformáló törekvései mindenki számára elérhetővé és megérthetővé váljanak. Az Infotér jószolgálati törekvéseivel sokat tett ezért.

Infoparlament 2019: a mesterséges intelligencia lenne a megoldás a társadalmi gondokra?

2019. június. 26. 07:35
Az Infotér elnöke köszöntőjében alaposa körbejárta a mesterséges intelligenciát érintő aggályokat és tagadhatatlan előnyöket, valamint többször hangot adott annak is, hogy „az MI olyan társadalmi problémák felszámolására alkalmas, amelyekkel eddig nem sikerült megküzdeni.”

Infoparlament 2019 testközelből: a mesterséges intelligencia kora

2019. június. 08. 13:08
Idén a mesterséges intelligencia került reflektorfénybe, amit apró darabokig szétszedtek és megvizsgáltak a kormányzati, piaci illetve oktatási szakértők. Hogy mi vár ránk tíz év múlva, és mit volt az idei Infoparlament legnagyobb dobása? Riportunkból kiderül.

összesen: 433 db | 10 db/oldal

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15