Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
32 találat a(z) "iskola" cimkére.

A piacvezető diákmunka cég lehet a HR digitalizáció motorja

2021. február. 19. 16:48
A digitalizációt nem lehet elég korán elkezdeni. Nemcsak a partnerek, hanem a diákok elégedettségét is meghatározza az, hogy mennyire tudja egy iskolaszövetkezet digitalizálni a folyamatait – így vélte a több tízezer diáknak munkát adó Meló-Diák elnök-vezérigazgatója. Kott Zoltán szerint fontos a szocializálni a jövő munkavállalóit, ezzel is gyorsítani lehet a gazdaság digitális átállását.

Az elmúlt másfél év köznevelési teljesítményét értékelte Kisfaludy László a 12. Infotér Konferencián

2021. december. 08. 11:55
A koronavírus-járvány a világ összes oktatási rendszere számára hatalmas kihívást jelentett, és eltérő felkészültségi szinten találta a különböző országokat. Senki nem kívánta ezt a helyzetet, amibe kerültünk, hiszen vitathatatlan, hogy – különösen a legifjabb korosztályokban, az óvodában és az általános iskola alsó tagozatában – hatalmas jelentősége van pedagógiai szempontból a személyes jelenlétnek és a közösségi együttlétnek. Kisfaludy László köznevelésért...

Kihívasok, folyamatok, eredmények – Pölöskei Gáborné előadása

2021. december. 06. 09:58
A diákok 61 százaléka idén már szakképzésre jelentkezett az általános iskola után, és javul a szakképzésben résztvevő diákok teljesítménye is. Fontos azonban az is a szakképesítések esetén, hogy ne csak mennyiségről, hanem minőségről is lehessen beszélni! Végre fordulat mutatkozik abban, hogy a diákok már nem kényszerűségből választják a szakképzést.

KARANTÉN SULI – Lazán a karanténon innen és túl

2020. szeptember. 25. 14:55
Kadarkai Endre műsorvezető az Infoparlament első kerekasztal-beszélgetésén vendégeivel, Dr. Gyarmthy Éva szakpszichológussal, Dr. Németh István rektorhelyettessel, Nagy Feró előadőművésszel és Kovácsné Dr. Nagy Emese egyetemi docenssel a tavaszi karantén tapasztalatait igyekezett laza, kötetlen formában átbeszélni. Többek között arra igyekeztek választ találni a beszélgetésben résztvevők, hogy miként valósult meg a gyakorlatban a digitális távoktatás, hogyan...

Oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek de marad a digitális munkarend

2020. május. 25. 07:05
Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik.

IT LaKaT – Rab Árpád: Kovácsoljunk a hátrányból előnyt az oktatásban

2020. április. 14. 09:09
Infotér: Lazán a komfortzónán innen és túl Rab Árpád szociológussal a digitális oktatásról beszélgettünk. Az oktatásban elrendelt digitális munkarenddel a pedagógusok kaptak egy lehetőséget, hogy olyan dolgokat is kipróbáljanak, amikre korábban nem volt idő, vagy energia – így látja a koronavírus-járvány miatt kialakult iskolai helyzetet Rab Árpád szociológus, egyetemi tanár. A szakember elmondta azt is, hogy a tanárok pillanatok alatt megtalálták a megfelelő...

Mit nyernek az iskolák az okosvárosok által?

2019. szeptember. 05. 11:00
Az intelligens városok technológiai fejlesztései a lakosság életminőségének javítását szolgálják, de a Dolgok Internete (IoT) az oktatás terén is jól kamatoztatható. De lássuk az iskolai vetületet a gyakorlatban is.

Palkovics: az iskolák működési feltételei biztosítottak

2017. szeptember. 04. 16:06
Az iskolák működési feltételei teljes mértékben biztosítottak - mondta az oktatási államtitkár az MTI-nek szombaton, kiemelve, hogy nő a pedagógusok anyagi megbecsülése. Palkovics László utalva az intézményfelújítási programokra, úgy fogalmazott: lesznek ugyan kényelmetlenségek, de ilyen nagyságrendű fejlesztés még nem történt. Hozzátette: részben uniós forrásból megvalósuló 81,5 milliárd forintos programról van szó, amelynek keretében nem csupán...

Fejlesztések az oktatási szektorban

2017. november. 22. 06:33
Vakmerőség a magyar oktatás digitalizációjáról beszélni? Egyáltalán mit értünk ez alatt és hogyan válik egy hagyományos iskola digitalizálttá? Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos alaposan beavatott minket a téma rejtelmeibe, ahogy arról is beszámolt, milyen fejlesztések zajlanak az oktatási szektorban.

Miben segít a Digitális Oktatási Stratégia?

2017. március. 22. 15:12
Egyre több informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, s eközben a különböző felmérések azt mutatják, hogy a magyar diákok digitális írástudása nagyon alacsony. Mennyire jelent gyógyszert a kialakult helyzetre a kormány által az ősz folyamán elfogadott Digitális Oktatási Stratégia?

összesen: 32 db | 10 db/oldal

1 2 3 4