Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
181 találat a(z) "IT-Biztonság" cimkére.

Infotér Konferencia 2021 – Soltész Attila nyitóbeszéde

2021. október. 24. 14:07
A tudomány és az informatika robbanásszerű fejlődését az Infotér Konferenciákon lehet a legjobban lemérni – Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke ezzel a gondolattal nyitotta meg a 12. Infotér Konferencia első napját Balatonfüreden. A kezdetekkor az Infotér egyesület egyik legfőbb célja az volt, hogy sikerrel kommunikálja a kormányzat felé, hogy az informatika rövid időn belül a versenyképesség záloga lesz. Azóta az informatika mind a...

Megduplázódhat a kiberbűnözők által okozott kár a következő években

2019. március. 25. 09:00
Az ESET IT-biztonsági szakembereinek elemzése szerint amíg 2015-ben 3 ezer milliárd dollár kiadást jelentett világszerte, 2021-ben már 6 ezer milliárd dollárra emelkednek a kiberbűnözés miatti kiadások.

"Az elnök hívja a csapatot" - Kiberversenyen járt az Infotér

2019. december. 09. 11:14
A kritikus infrastruktúravédelem évek óta hot topic az IT-ban. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Kiberverseny így nem véletlenül tűzte zászlajára a témát. A versenyzőknek idén igazán érdekes feladat jutott.

Magyar kiberbiztonsági cégek csatlakoztak a világ egyik legjelentősebb IT-biztonsági kezdeményezéséhez

2018. október. 15. 12:00
A Balasys és a Cyber Services több más régiós IT-security szolgáltatóval együtt lett a Cybersecurity Tech Accord része, írja a Microsoft News Center.

Az EP is magyarázatot vár Zuckerbergtől

2018. március. 22. 01:00
Meghívták Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját az Európai Parlamentbe (EP), hogy magyarázatot adjon a cég körül a napokban kirobbant botrányra - jelentette be kedden Antonio Tajani, az uniós képviselő-testület elnöke. "A Facebooknak egyértelművé kell tennie az 500 millió uniós polgár képviselői előtt, hogy a személyes adataikat nem használják fel a demokrácia manipulálására" - írta Tajani a Twitteren.

Így védekezhet cége az APT-támadók ellen

2018. március. 20. 12:00
A cégeknek célszerű befektetni egy behatolásészlelő megoldásba, mert az adatlopásra szakosodott APT-k nagy károkat okozhatnak. A fejlett tartós fenyegetéseket (advanced persistent threats, APT) szellemi tulajdon ellopására használják a hackerek. Általában adathalász módszerrel juttatják el a programkártevőket a vállalati számítógépekre – írja a Computerworld. Az APT-t használó támadók egyik igen népszerű módszere a célzott adathalász kampány, amelynek során több...

Védelem és túlélés: az IT-biztonság mindennél fontosabb

2018. december. 06. 12:00
Mesterséges intelligencia, blokkláncok és IoT-eszközök használata előtt a vállalatok inkább az erős kibervédelem kiépítésére koncentrálnak.

Ingyenesen letölthető a megújult IT-biztonsági e-könyv

2017. szeptember. 30. 08:48
Már több mint tízezren töltötték le a nyáron a kiadványt: most kiegészült, megújult. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság június végén „IT biztonság közérthetően” címmel ingyenesen hozzáférhető könyvet jelentetett meg. A könyv a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel együttműködve, a QUADRON Kibervédelmi Szolgáltató támogatásával készült.

Tudná, hova kapjon, ha kibertámadás érné a cégét?

2017. október. 30. 12:00
Mi lenne az első? Az adatokat vagy a cég hírnevét mentené? Kinek szólna először: a kollégáknak és cégvezetőknek, a hatóságoknak vagy az ügyfeleknek? Folyamatosan érkeznek a hírek a különféle biztonsági incidensekről és virtuális betörésekről, így ma már bárki lehet célpont a legnagyobb vállalatoktól kezdve a legkisebb szervezetekig. A NetIQ szerint ezért a biztonsági és egyéb működési folyamatok kialakítása során célszerű azt feltételezni, hogy a kiberbűnözők már...

Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia

2017. július. 05. 09:06
Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia. Ezekre a változásokra fel kell készülni, és ebben kiemelkedő szerepe van az oktatásnak - mondta az MTI-nek Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) ügyvezető igazgatója annak kapcsán, hogy a társaság a napokban ingyenes, az IT-biztonságról szóló tankönyvet jelentetett meg, és a robotikával, valamint a mesterséges intelligenciával foglalkozó tananyagon is dolgozik.

összesen: 181 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11