Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
30 találat a(z) "játék" cimkére.

Megmutatjuk, hogy indul el a Facebook titkos játéka

2016. március. 27. 19:04
A Facebook Messenger felhasználók közül legalább annyian ezzel játszanak, mint ahányan azon bosszankodnak, hogy nem tudják előcsalogatni. Március végi agymenésként a Facebook elrejtett egy – elvileg – könnyen előcsalogatható kosárlabda játékot a Messengerben. Van az a fáradtság, amikor még ezzel is jól lehet mulatni – már ha előkerül.

Számítógépes játékokkal segítenek a demencián

2016. január. 07. 15:16
A kognitív képességeket szinten tartó, az időskori demenciát mérő számítógépes programokat kaptak a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogramban részt vevő idősek. Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programért felelős miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában elmondta: több időskori betegséget, így a demenciát is későn ismerik fel, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem által fejlesztett számítógépes...

Tusványos 2016 – Vonzó oktatási tartalmakat!

2016. augusztus. 05. 10:22
Vonzó oktatási tartalmakat – ezzel a címmel szervezett kerekasztalt az Infotér a Bálványosi Szabadegyetem második napján. A meghívott szakemberek arról beszélgettek, mi kell ahhoz, hogy a tananyag vonzó legyen a tanulni vágyó diákok és felnőttek számára. Szóba került a a játékosítás, a virtualizáció, a digitalizálás, és – ami a meghívott előadók szerint a legfontosabb – a szándék arra, hogy minőségi tartalmak szülessenek.

Zólyomi Tamás – Programozás, kódolás gyermekkorban

2015. július. 26. 07:46
A gyermekkori programozás jelentőségét hangsúlyozta előadása során Zólyomi Tamás. A szakértő szerint ez a foglalkozás kreatív, alkotói tevékenységet jelent a kiskorúak számára, és fejleszti a logikai gondolkodást is. Mindezek mellett pedig egy perspektív karrierlehetőséget jelenthet azon fiataloknak, akik már gyermekkoruktól fogva e terület felé érdeklődtek, és a tanulási, fejlődési folyamatokban is előnyt jelent.

1 éves a JátékosLét Kutatóközpont

2015. február. 23. 15:29
Első Születésnapját ünnepelte a JátékosLét Kutatóközpont. A neves eseményt egy egész napos szakmai rendezvénnyel ünnepelték, ahol előadások, játékok és kerekasztal-beszélgetések mentén nyílt lehetőség a játékok értékének és a játékosítás témáiban való eszmecserére.

400 ingyenesen kipróbálható játék egy nap alatt

2015. augusztus. 31. 08:14
Érdemes beírni a naptárba: korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki játszhat szeptember 12-én. Egy napra óriási játszótérré változik Újpest egyik irodaházának udvara, ahol több százféle régi és új játékkal várják a szervezők az érdeklődőket. A teljesen ingyenes Magic Day nevű rendezvényt idén immár ötödik alkalommal rendezik meg, a program tavaly már több mint ezer embert vonzott.

Játékosan alakult meg a JátékosLét Kutatóközpont

2014. május. 14. 15:05
Előadásokkal és természetesen játékkal ünnepelte megalakulását a JátékosLét Kutatóközpont. A Kutatóközpont alapja egy 2011 óta tartó kutatássorozat. Fromann Richárd szociológus vizsgálatai alaposan feltérképezték az online játékokon felnőtt generációk viselkedését. Az eredmények továbbgondolására, a kutatások kibővítésére szolgál a felállított új kutatóközpont.

Gyermekélettel fizetettek az online játékért

2014. július. 11. 08:03
Ismertek a játékfüggőség elfajult esetei, a félnapos monitor mögött ülések és a dokumentált halálesetek a maratoni internetes játékok alatt. Három napja, hogy egy huszonhét éves apa, bizonyos Mark Sandland, nagyon bosszús lett öthetes lányának a sírásától, mert az állandó bömböléssel nem hagyta játszani az Assassin’s Creed 3-at. Hogy zavartalanul tudjon szórakozni, elhallgattatta a csecsemőt – végleg. A férfi azzal védekezett, hogy epilepsziás rohamot kapott. A...

Függővé tesznek az online játékok?

2013. február. 18. 15:44
Hihetetlen népszerűségük ellenére az online- és a videojátékok egyáltalán nem veszélytelenek! Egyre jobban rajonganak értük a gyerekek, és persze a felnőttek is. Ez a rajongás pedig egyre gyakrabban függésbe csap át. A Mokka vendége a témában Fromann Richárd, szociológus és online játék-kutató, valamint Tangl Edit, aki saját bőrén tapasztalta az online játékok minden előnyét és hátrányát.

Középiskolásoknak hirdetett internetes játékot a Diákhitel

2012. november. 09. 08:27
A Diákhitel Központ célja az „Iskola hőse” elnevezésű internetes játék meghirdetésével, hogy az egyetemi, főiskolai évekre készülő diákoknak interaktív formában minél több ismeretet adjon át szolgáltatásairól, ezáltal többeknek esélyt teremtsen a továbbtanulásra.

összesen: 30 db | 10 db/oldal

1 2 3