Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
102 találat a(z) "jog" cimkére.

Mesterséges intelligencia – Kockázat vagy lehetőség?

2022. március. 21. 08:34
A Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda Magyarországon több mint két évtizedes múltra tekint vissza. Ügyvédeik a hagyományos peres képviseleten kívül, a foglalkoztatás, az energia, a környezet, a szellemi tulajdon valamit a technológia, média és távközlés területén is kínálnak jogi megoldásokat.

Dr. Péterfalvi Attila – Algoritmusok és adatvédelem: Quo vadis?

2020. február. 27. 14:14
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem „A mesterséges intelligencia alkalmazásának hatása az alapjogra” címmel tartott konferenciát, melyen a NAIH elnöke plenáris előadásában beszélt a hatályos adatvédelmi jog azon intézményeiről, melyek az új technológiák vonatkozásában biztosítani tudják a megfelelő védelmet, ugyanakkor felhívta a figyelmet az érintettek tudatosításának fontosságára. Prezentációjában Dr. Péterfalvi Attila kitért a magyar kormány Mesterséges...

Versenyben a családi vállalkozások: buktatók és lehetőségek

2019. december. 04. 09:00
Komoly bírsággal és akár szabadságvesztéssel is járhat, ha családi vállalkozások nem járnak el kellő alapossággal versenyjogi szempontból. Érdemes alaposan tájékozódni arról, hogy függetlenek-e egymástól a vállalatok, vagy egy vállalatcsoportban vannak. Előnnyel járhat az, ha egy csoport tagjaiként működnek a vállalkozások, de bírság esetén felelnek is egymásért.

Hivatalosan is elstartolt az AI Generation – chatbot fejlesztők figyelem!

2018. szeptember. 27. 18:14
Az ILex és az IBM közös versenye új távlatokat nyit a mesterséges intelligencia használatában. A 8 országra kiterjedő megmérettetés céljáról, folyamatáról és egyedi mivoltjáról beszélgettünk a szervezőkkel.

Sérti az európai uniós jogot a magyar mobilfizetési rendszer

2018. június. 18. 14:00
A mobilfizetési rendszer állami monopóliummá alakításával Magyarország megsértette az uniós szolgáltatási irányelvet - ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.

Lexi, a jogi Knight Rider

2018. február. 12. 21:46
Ismerjék meg Lexit, az iLex Systems által kifejlesztett jogi chatrobotot. A magyarul beszelő robot polgári jogi kérdésekre válaszol. Az iLex kognitív rendszere mögött az IBM Cloud és a Watson mesterséges intelligenciája áll, amely nem csak tárhelyet és akár önállóan tanuló MI-t, de fejlesztői környezetet is biztosít a működéshez. A találmány forradalmasítja a hagyományos jogi technikákat. Nézzék csak!

A jog jövője, Lexi – egy korlátlan elme szárnyaló fejlődése

2018. április. 11. 13:15
Néhány hónap leforgása alatt a nemzetközi színtéren is elsöprő sikert arató iLex elképesztő fejlődésen ment keresztül. Egyszerre old meg jogi feladatokat, konferál fel előadókat, tiszteleg a házigazda szerepében és még arra is jut ideje, megkérdezze, hogy vagyunk. Mi várható még? Az iLex alapítójával és támogatóival beszélgettünk az első ízben megrartott iLex ShowRoom rendezvényen.

ITB Inside 2016 - InnoICON – az iLex új fejlesztése

2016. szeptember. 05. 18:40
Új fejlesztéssel rukkolt elő az iLex Systems Zrt. InnoICON – ez a neve az új innovációmenedzsment-rendszernek, amely nagyvállaltok, valamint KKV-k számára nyújt majd segítséget a fejlődésben. A fejlesztés további újdonsága, hogy 3D-s alkalmazásaival az elsők között lesz, amelyek beleilleszthetők a virtuális valóság elemeibe.

Bemutatkozik az IBM Innovation Center

2016. június. 24. 08:09
Az iLex alkalmazása az első, amely helyet kapott az IBM Innovációs Ceterének demofalán. A dicsőségfalra azon parterek megoldásai kerülhetnek fel, amelyekre az IBM kiemelten büszke és amelyek igazi innovációt hoznak a informatika világába. Szalay Péter, az IBM operatív igazgatója hangsúlyozta: az iLex legfőbb érdeme, hogy megreformálta a jogi szolgáltatásokat.

„Új időszámítás”a jogban is?

2016. július. 11. 00:46
Az iLex Systems Zrt. és együttműködő partnerei által indított jogi technológiai friss cikkében Schlemmer Tamás közbeszerzési szakjogász ír arról, hogy valóban eljött-e az a régóta megjósolt időpont a jogi területen, amikor a régi jogi modelleket el kell vetni és az új valóság veszi át az uralmat. Az örökmozgóhoz és a bölcsek kövéhez hasonlóan a feltalálók, filozófusok és laikusok fantáziáját gyakran megmozgatta az a kérdés, hogy lehetséges-e műszaki megoldások...

összesen: 102 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11