Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
13 találat a(z) "katasztrófavédelem" cimkére.

EDR Fejlesztések és Stratégia

2020. február. 05. 13:57
A Pro-M Zrt-nek és az EDR fejlesztéseknek köszönhető szolgáltatások ugyan szinte láthatatlanul bújnak meg az e-közigazgatás labirintusában, fontosságuk ugyanakkor elvitathatatlan, hiszen jelen vannak minden katasztrófavédelmi helyzet kezelésében, tűzoltásban, rendkívüli egészségügyi helyzetek megoldásában, nagy volumenű közbiztonsági események biztosításában, illetve bűnügyek felderítésében si. Hogy hogyan is kell ezt pontosan elképzelni, arról Balla Ferenc, a...

40 perc alatt jön a mobil segítség katasztrófahelyzetben

2018. január. 12. 08:41
A Vodafone Magyarország és a Nokia együttműködésében tesztelt alkalmazás lehetővé teszi, hogy katasztrófahelyzetben a leghatékonyabban nyújtsanak segítséget a szakemberek. A megoldással 4G hálózathoz kapcsolódó drónok segítségével pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy hol és milyen jellegű segítségre van szükség – írja a Computerworld.

Katasztrófák: magyar szakemberek fejlesztése segíthet

2015. február. 04. 22:44
Magyar szakemberek fejlesztése segítheti katasztrófahelyzetekben a kommunikációt. Két magyar mérnök ugyanis egy olyan mobiltelefonos adóberendezést készített, amelyet bárhol, pillanatok alatt fel lehet állítani. Két magyar önkéntes, Pervai Caba és Tóth Róbert a Fülöp-szigeteken, a 2013-as tájfun idején döntötte el, hogy egy mobil átjátszóállomást építenek, amit katasztrófa sújtotta területeken lehet bevetni. "Nagyon nagy tapasztalatszerzés volt, mert ott láttuk,...

Esri 25. – Feltörekvőben a magyarországi térinformatika

2014. október. 30. 08:20
25 éves jubileumát ünnepeli az ESRI Magyarország. Hagyományos Felhasználói Konferenciájukon kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy a résztvevők még jobban megismerhessék alkalmazásaikat, és magyar felhasználói esettanulmányokon keresztül szélesíthessék GIS tudásukat. Az évről évre nagy sikernek örvendő Technikai szekcióban eddig egyedülálló módon, fejlesztőik az ügyféloldali szakemberekkel együtt mutatták be a nagyobb projektek megvalósítási folyamatait.

Viharra, hóra, torlódásra figyelmeztet a VÉSZ

2014. január. 14. 08:00
Már letölthető a katasztrófavédelem okostelefonokra és táblagépekre fejlesztett veszélyhelyzetjelző alkalmazása. Az ingyenes program jelzi, ha például szélvihar vagy nagy havazás közeleg, és a forgalmi torlódásokat is segít elkerülni. Az ég felé álltak a negyventonnás kamion kerekei, úgy állt meg a borulás után szerda délelőtt az M0-s gyáli lehajtójánál. A baleset miatt az egész utat le kellett zárni, pillanatok alatt kilométeres kocsisor alakult ki a főúton.

Elérhető katasztrófavédelem vészjelző okostelefonos alkalmazása

2014. január. 08. 18:13
Szerdától elérhető a katasztrófavédelem vészjelző okostelefonos alkalmazása, a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás végleges verziója - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A közlemény szerint befejeződött az üzemszerű teszt időszaka, így a katasztrófavédelem által november 25-én elindított alkalmazásnak szerdától Android platformon is a végleges változata tölthető le a készülékekre.

Informatikai fejlesztés a katasztrófavédelemnél

2013. június. 23. 11:50
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében valósul meg az a projekt, amelynek célja a katasztrófavédelem informatikai és térinformatikai rendszerének fejlesztése és egységesítése, az elavult eszközök és technológiák kiváltása, a döntési képesség javítása, a katasztrófavédelmi reagálás gyorsítása.

Új segélyhívó rendszert akar kiépíteni a Belügyminisztérium

2012. május. 30. 07:15
Új segélyhívó rendszert akar kiépíteni a Belügyminisztérium (BM) annak érdekében, hogy a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők egységei gyorsabban ki tudjanak érni a balesetek helyszíneire - közölte Pintér Sándor belügyminiszter. Egy vadonatúj rendszert szeretnének kiépíteni, központi telefonfogadó állomásokkal. Már a hívásközpontban eldőlne, hogy az adott baleset, vagy más esemény mind a három területet érinti-e, és e döntés alapján ennek alapján indítanák...

Új bevetésirányítási rendszer a katasztrófavédelemnél

2012. július. 20. 07:01
Új, az országot és a megyéket külön-külön is lefedő, egységes bevetésirányítási rendszer működik a katasztrófavédelemnél, amely káresemények esetén valamennyi tűzoltóság munkáját felügyeli és irányítja. Az újonnan kiépített informatikai rendszert csütörtökön mutatták be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) budapesti, mogyoródi úti épületében. Az országos és Pest megyei irányítóközpont működését egy Pest megyei település önkormányzati tűzoltóságára...

Polgári Veszélyhelyzeti Információs Rendszer létesült

2012. január. 13. 19:02
Magyarország biztonságát érintő rendkívüli események, katasztrófaveszély és veszélyhelyzetek elhárítására való felkészülés, a bekövetkezett események hatásai csökkentésének, megszüntetésének, valamint az eredeti helyzet visszaállításának támogatására, valamint a lakosság életének és létfenntartásához szükséges anyagi javainak védelme érdekében Polgári Veszélyhelyzeti Információs Rendszert működtet a Belügyminisztérium.

összesen: 13 db | 10 db/oldal

1 2