Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
145 találat a(z) "kibertámadás" cimkére.

Hacktivity 2021

2021. október. 14. 15:06
14 országból 43 előadó – a tavalyi év után hibrid rendezvényként tartották meg a Hacktivity konferenciát. Az eseményre minden évben több ezer látogató érkezik, hogy minél többet megtudjon a kiberbiztonság legújabb trendjeiről. Idén ráadásul az érdeklődök választhattak, és online is követhették az előadásokat.

Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét

2020. szeptember. 29. 08:44
Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét - jelentette helyi idő szerint hétfőn este az NBC televízió.

Október a kiberbiztonság hónapja

2020. október. 27. 20:45
Emelkedik azoknak az online támadásoknak a száma, amelyek főként az informatikai rendszerek felhasználóinak figyelmetlenségét használják ki – jelentette ki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője. Bencsik Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy ezek az incidensek nőttek a koronavírus-járvány első hulláma óta. A szakemberrel beszélgettünk a kiberbiztonság hónapjáról is, amelynek célja a tudatosítás, és a biztonságos digitális világ megteremtése. Ennek érdekében...

Az EU először alkalmaz szankciókat kibertámadások elkövetőivel szemben

2020. július. 31. 06:57
Az Európai Unió Tanácsa úgy határozott, hogy korlátozó intézkedéseket alkalmaz hat olyan ember és három olyan szervezettel szemben, akik, illetve amelyek különböző kibertámadásokért felelősek vagy részt vettek azokban. Az unió először alkalmazza a kibertámadások elkövetőire vonatkozó, 2019 májusában létrehozott szankciórendszert - közölte az uniós tanács csütörtökön.

Súlyos támadás érte Ausztria kormányzati informatikai rendszereit

2020. január. 06. 05:24
Súlyos kibertámadás érte az osztrák külügy- és a belügyminisztérium számítógépes rendszerét - számolt be szombat este mindkét tárca. A kiadott közlemény szerint az eset súlyossága és jellege miatt nem lehet kizárni, hogy egy állam állhat a rövid ideig tartó támadás mögött.

Jelentősen nőtt az iskolák és a kórházak elleni kibertámadások száma

2020. február. 11. 01:31
Tavaly jelentősen nőtt az oktatási intézmények valamint az egészségügyi intézmények, kórházak elleni kibertámadások száma - emelte ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI) vezetője hétfőn Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyet az NBSZ NKI, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ, mint az Európai Unió Safer Internet Program hazai konzorciumvezetője) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közösen tartott Budapesten.

Nagy kihívás a magyar cégeknek a kibertámadások kivédése

2019. október. 10. 11:50
A magyar informatikai szakemberek 67 százaléka az ügyféladatok védelmét tartja a vállalatok előtt álló legkritikusabb kihívásnak – derül ki a Panda Security MTI-hez eljuttatott felméréséből, amely arra is rámutatott: az elmúlt egy évben a válaszadó cégek 60 százalékát érte eredményes kibertámadás.

Nőtt a kibertámadások kockázata az unióban

2019. március. 20. 09:00
Nőtt a kibertámadások kockázata az Európai Unióban, ezért egyre több feladata lesz az EU-nak a kiberbiztonság megerősítésében – közölte friss jelentésében a luxembourgi központú Európai Számvevőszék kedden.

Személyes adat vagy pénz: mit féltsünk jobban a hackertől?

2019. március. 19. 09:00
A Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatása arra kereste a válasz, hogy a kibertámadások során mi az elsődleges célpont. De nem csak a motiváció áthelyeződésében, hanem a támadási módszerben is változás állt be.

Az unió szankciókat vezethet be a kibertámadások elkövetői ellen

2019. május. 17. 15:30
Új jogszabályi keretet fogadott el pénteken az Európai Unió Tanácsa, amely lehetővé teszi, hogy az EU célzott szankciókat vezessen be az olyan kibertámadásoktól való elrettentés érdekében, amelyek külső fenyegetést jelentenek az EU-ra vagy a tagállamokra nézve - tette közzé az uniós tanács pénteken.

összesen: 145 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11