Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
84 találat a(z) "KIFÜ" cimkére.

KIFÜ-TÉR – Programozd a jövőt! – Az új generáció a digitális jövő záloga

2022. február. 21. 10:26
Egy tavalyi felmérés szerint a hazai munkaerőpiacról 44 ezer informatikus hiányzik – mondta Megyeri Lajos, a KIFÜ projektvezetője az októberi Infotér Konferencián. A lemorzsolódás és a pályaelhagyás csökkentése, a képzés és átképzés helyzetének javítása – ezek a szektor legfontosabb feladatai, ha javítani szeretnénk a területet érintő munkaerőhiányra vonatkozó mutatókon. A KIFÜ a Programozd a jövőd programmal segíti a folyamatot.

KIFÜ-TÉR – Projektmenedzsment kihívásai és jövőképei

2022. február. 18. 07:14
A KIFÜ ügyfelei között új célközönség jelent meg a KKV-k személyében. Dudás Dezső, a projektmenedzsment főosztály vezetője azt mondja, ez jelenti számukra az aktuális kihívást, hiszen meg kell tanulniuk a KKV-k ritmusát, elvárásait, és ezekre megoldásokat kell találniuk. A részletekről az alábbi beszélgetésben hallhatnak.

KIFÜ-TÉR – Üzletfejlesztés a közigazgatásban

2022. február. 16. 08:11
Mind az ipari szférában mind pedig a közigazgatásban akkor lehet az üzletfejlesztést jól csinálni, ha sokat és céltudatosan dolgozunk – mondta Ligeti László az októberi Infotér Konferencián. A KIFÜ üzletfejlesztési vezetője szerint a különbség viszont az, hogy az üzleti szférában van ennek egy múltja és egy módszere. A közigazgatásban ilyen nincs, és most van arra lehetőség, hogy ezt kidolgozzák. Hogy milyen tervek, elképzelések, módszerek vannak, az a...

KIFÜ-TÉR – Mit rejt a gépterem?

2022. február. 14. 09:02
A KIFÜ projektjeinek van egy infrastruktúra fejlesztési területe, amelynek feladata, hogy a kutatás, a közgyűjtemények, a felsőoktatás és a köznevelés számára infrastruktúrát és IT szolgáltatásokat, központi hálózati szolgáltatásokat nyújtson. Mindezt nagyságrendileg 6000 intézmény és 2 millió felhasználó számára teszi elérhetővé. Kongó, Krisztián, a KIFÜ elnökhelyettese arról beszélt az Infotér októberi konferenciáján, hogy mit rejt az a „gépterem”, ami ezeket...

KIFÜ-TÉR – Szijártó Zoltán köszöntője

2022. február. 11. 09:48
Eredményesnek ítélte az elmúlt 3-4 évet Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke az októberi Infotér Konferencián, a hagyományos KIFÜ-térben. Mint elmondta, az infrastruktúra területén büszkék a Szupergyors Internet és a Diákháló Programra, de arra is, hogy a közoktatásban az informatikai vagy IKT szolgáltatások szempontjából a KIFÜ meghatározó szerepet játszik. Az alkalmazásfejlesztések közül a Digitális Fogyasztóvédelem, az Országos Széchenyi Könyvtárnak a...

Magyar szuperszámítógép is segíti a Stanford Egyetem koronavírus kutatását

2020. április. 10. 08:59
Magyar szuperszámítógép is segíti a Stanford Egyetem koronavírus kutatását - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az ITM irányítása alá tartozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) is csatlakozott a koronavírus-járvány megismerésére és megfékezésére indult világméretű összefogáshoz.

KIFÜ-színpad – A magyarországi digitalizáció szolgálatában

2018. november. 28. 08:46
A magyarországi digitalizáció szolgálatában – az állami infrastruktúra-hálózatok jelene és jövője címmel tartotta meg idén immár hagyományos előadássorozatát a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség az Infotér Konferencián.

Az eduID digitális oktatási azonosítóval jelentős kedvezményeket kaphatnak a diákok

2018. március. 29. 07:45
A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által üzemeltetett eduID a magyar oktatási és kutatói szféra egységes digitális, online azonosítója. A közoktatásban és a felsőoktatásban tanuló diákok, oktatók és a hazai kutatók ezen keresztül könnyen és biztonságosan azonosíthatják magukat. Mára több nagy cég is felismerte a benne rejlő lehetőségeket, és ezen keresztül nyújtanak kedvezményeket a diákoknak.

Tovább fejlesztik az állami intézmények távközlési hálózatát

2018. március. 28. 12:00
A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az Antenna Hungária Zrt., az MVM NET Zrt. és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által alkotott konzorcium 4,73 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból elindított beruházással 1850 hálózati végpont fejlesztését végzi el az állami intézmények által használt Nemzeti Távközlési Gerinchálózaton (NTG).

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Idősügyi Infokommunikációs Program

2018. március. 22. 06:45
Az Idősügyi Infokommunikációs Program sikeres pilot időszakát követően a Kormány 2017. év eleji határozatában döntött a program közel 480 hátrányos helyzetű településre történő kiterjesztéséről. A program megvalósításáért a nemzeti fejlesztési miniszter a felelős, aki a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) közreműködésével gondoskodik az idősek informatikai eszközeinek beszerzéséről és a projekt technikai feltételeinek biztosításáról.

összesen: 84 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9