Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
33 találat a(z) "kormányzat" cimkére.

Infoparlament 2021 – Dr. Solymár Károly Balázs

2021. augusztus. 13. 08:00
Ha az elmúlt évtizedet vizsgáljuk az informatikai szempontjából, akkor bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt 10 év a digitalizációról szólt. Magyarországon megindultak a hálózati fejlesztések, a wifi és a szélessávú szolgáltatások, az 5G kompetenciák és a mesterséges intelligencia, az adatok felhasználása és gazdálkodása terén jelentős aktivitás történt, de nem hagyhatjuk kis a sorból az informatikus képzés támogatását sem. A szakemberek úgy vélik az elkövetkező...

Fejlesztési célok és eredmények a NISZ portfoliójában

2020. február. 05. 12:42
A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. fejlesztési ágazati igazgatója beszélt a cég által megvalósított fejlesztésekről és a jövőbeli célokról a X. Infotér Konferencián. Kormányzati felhő és adatközpont, szupergyors internet, illetve az e-ügyintézés legkülönbözőbb válfajai is terítékre kerültek Ádám Csongor prezentációjában.

Infoparlament 2019 testközelből: a mesterséges intelligencia kora

2019. június. 08. 13:08
Idén a mesterséges intelligencia került reflektorfénybe, amit apró darabokig szétszedtek és megvizsgáltak a kormányzati, piaci illetve oktatási szakértők. Hogy mi vár ránk tíz év múlva, és mit volt az idei Infoparlament legnagyobb dobása? Riportunkból kiderül.

Infotér Konferencia 2018: Milyen változásokat indikál a digitalizáció az állam életében?

2019. január. 08. 09:55
Tuzson Bence még az előadása előtt betekintést nyújtott abba, hogy mi hangzik majd el a konferencián, illetve a kormányzati digitalizációs programok kézzelfogható sikereiről is beszélt.

Megalakult az 5G koalíció

2017. július. 05. 08:20
Június 19-én 46 szervezet, kormányzati és piaci szereplők, valamint egyetemek képviselői ünnepélyes keretek között aláírták az 5G koalíció alapító nyilatkozatát. Az összefogásnak az a célja, hogy Magyarországon minél gyorsabban bevezethessék az ötödik generációs mobiltechnológiát.

6. Információs Társadalom Parlamentje – Összefoglaló

2016. július. 20. 20:04
Hatodik alkalommal gyűlnek össze a Parlament felsőházi termében az információs társadalom fejlődéséért tenni akaró civil, kormányzati és iparági szereplők. 2016-ban a digitális transzformáció területén a legfontosabb kormányzati beavatkozásokat a Digitális Jólét Programja szolgáltatja, így az idei konferencia homlokterébe is a másfél évvel ezelőtt a nemzeti konzultációval elindított, most a stratégiák és akciók elfogadási szakaszába érkezett program került....

Újabb kiberfegyver támadta Magyarországot

2013. március. 20. 23:57
A TeamSpy nevű kártevőt arra tervezték, hogy többek közt magyar kormányzati rendszerekből legyen képes adatokat és jelszavakat lopni. Biztonsági szakértők szerint a támadás egyértelműen nem hétköznapi felhasználók ellen irányult. A kiberfegyver több modul mellett a számítógépek távoli elérésére használatos, egyébként teljesen legitim, ingyenes TeamViewer nevű programot telepítette fel a megfertőzött számítógépekre. Ennek kapcsán keresztelték a BME-n működő...

Új stratégiai irányítási rendszert vezet be a kormány

2012. március. 19. 07:31
A korábbi időszak stratégiai dokumentumainak jelentős része összehangolatlan, párhuzamos fejlesztéseket tartalmaz, és a lehetőségeket messze meghaladó pénzügyi igényekkel lép fel, ezért végrehajthatatlan. Szükség van tehát átgondolt, koherens és pénzügyileg megalapozott stratégiákra, illetve programokra, ezért a Kormány új stratégiai irányítási rendszert vezet be.

A kormányzati munka értékelése a Business & Technology konferencián

2012. március. 13. 12:11
Oroján Sándor, a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának ügyvivője is előadott a Business & Technology konferencián, Siófokon. Az IVSZ és az IT Business közös rendezvényén elmondta, hogy a Munkacsoport aktívan hozzájárul a párt kormányra kerülés előtt kitűzött céljainak eléréséhez, és segíti a kormányzatot az elfogadott ágazati stratégia végrehajtásában.

Eddig mintegy 2300-an mondták el véleményüket a Jó Állam Fórumon

2012. március. 06. 04:11
Az első hónapban több mint 2300-an mondták el véleményüket az állam működésével kapcsolatban a Jó Állam Fórumon. A hozzászólások megtételére 2012. március 31-ig van még lehetőség. A Jó Állam Fórum egy olyan elektronikus konzultációs csatornának tekinthető, amelyen keresztül a közigazgatás működését érintően várják az állampolgárok javaslatait és felvetéseit. A közigazgatás újjászervezéséhez és szemléletváltásához is kapcsolódó kezdeményezés több hasonló...

összesen: 33 db | 10 db/oldal

1 2 3 4