Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "látássérült" cimkére.

Facebook: új fejlesztés „mondja el” a látássérülteknek, hogy mi van a képeken

2016. május. 12. 11:17
A Facebook új szolgáltatásával a látássérültek számára értelmezhetővé válnak az oldalra feltöltött képek. Az internetet egyre inkább a vizuális tartalmak uralják, becslések szerint napi 1,8 milliárd képet töltenek fel olyan közösségi média felületekre, mint a Twitter, az Instagramra vagy a Facebook. A látássérült embereknek azonban a szoftverek nem képesek leírni, mi látható a fotón, így kirekesztettnek érezhetik magukat.

Hangostérkép segíti a látássérülteket

2015. február. 25. 09:06
Hangos térkép segíti ezentúl az eligazodásban és ügyeik intézésében a vakokat és gyengén látókat a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári székhelyén, ahol a törzshivatal mellett több szakigazgatási szerv és a kormányablak is helyet kapott. A kormányhivatal és a Vakok és Gyengén Látók Somogy Megyei Egyesülete által közösen kifejlesztett, okostelefonra - iOS és androidos készülékekre - ingyenesen letölthető alkalmazást kedden mutatták be sajtótájékoztatón.

E-könyvek látássérült jogászoknak

2013. augusztus. 28. 16:04
E-könyv formájában érhetik el ezentúl a látássérült joghallgatók és jogi végzettségűek a CompLex Kiadó szakkönyveit. A látássérültek számára könnyen és egyszerűen hozzáférhetővé vált a jogi szakirodalom az alternatív e-könyv formátum bevezetésével - közölte a kiadó az MTI-vel.

"Hangokkal" segítheti a látássérülteket egy prototípus fejhallgató

2012. július. 17. 17:34
Egy prototípus fejhallgató a látássérült embereknek úgy árulja el, mi látható előttük, hogy a különféle tárgyakhoz eltérő hangokat játszik le. Az EyeMusic névre keresztelt eszköz később segíthet a látássérülteknek a mindennapos feladatokban, többek között kiválasztani az árukat a boltban. Az izraeli Héber Egyetem ideggyógyászai által kifejlesztett készülék szerintük már bizonyította alkalmasságát, amikor bekötött szemű, ép látású alanyokkal kipróbálták.

Sikeresen vizsgázott az NVDA az ECDL vizsgán!

2012. december. 20. 08:13
Számos látássérült tette már le sikeresen az ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) moduljait. Egyértelmű sikerként könyvelhetjük el, hogy sikeresen lezajlott az első olyan vizsga, ahol csak az NVDA ingyenes képernyőolvasó alkalmazást lehetett használni. A Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában lezajlott az első olyan ECDL. vizsga, melyet a hallgatók nvda-val tettek le. Az ingyenes képernyőolvasó is jól vizsgázott, hiszen a feladatok...