Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
76 találat a(z) "Média" cimkére.

Álhírek dinamikája háborús helyzetben – interjú Beregszász polgármesterével

2022. augusztus. 10. 13:55
Minden egyes mondatomért, szavamért vállalom a felelősséget – ezt mondta Babják Zoltán, Beregszász polgármestere a Hülyeség terjedése – avagy a hamis hírek dinamikája és hatásai című kerekasztal beszélgetésben Tusványoson. A polgármester kiemelte azt is, hogy ebben a háborús helyzetben nagyon fontos, hogy csak leellenőrizhető forrásokból tájékozódjanak, és ezek alapján formáljanak az emberek véleményt, illetve, hogy amennyire csak lehet, zárják ki az álhíreket a...

Konzultációt indít az NMHH az akadálymentes hírközlésért

2018. április. 17. 12:00
Nyilvános konzultációt indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a fogyatékossággal élő emberek érdekvédelmi szervezeteivel és az érintett hírközlési szolgáltatókkal az elektronikus hírközlés akadálymentesítéséért. A honlapján közzétett kérdőívre május 9-ig várja a fogyatékossággal élők válaszait, javaslatait és észrevételeit. Ahhoz, hogy a hatóság közvetlenül az érintettektől kapjon információkat, kilenc pontból álló kérdőívet állított össze, hogy ez...

Tízmillióan követték a vélhetően oroszok által fizetett posztokat

2017. október. 04. 12:00
A Facebook becslései szerint az Egyesült Államokban a tavalyi elnökválasztási kampány idején és után mintegy tízmillióan követték a gyaníthatóan oroszok által közzétett reklámanyagokat. Hétfő este kiadott közleményében a médiaóriás figyelmeztetett: lehet, hogy egyelőre nem sikerült azonosítani a választásokat befolyásolni szándékozó valamennyi "rosszindulatú" anyagot.

mySec Talk – álhírek és dezinformáció a médiában

2017. február. 10. 10:26
Dezinformáció, cégreputáció, titkosszolgálatok, érdekkörök… A hírforrások felelőssége manapság hatalmas: amit más leközöl azt vajon elhiheti-e az olvasó? Hiteles a forrás? Esetleg olyan nézőpontot képvisel, amely megbotránkoztatja az olvasót és “beszél róla”? Vajon a félretájékoztatás minden esetben kizárólag jó vagy rossz? Ki/kik és hogyan, illetve milyen célból teszik ezt? Többek között erről volt szó a mySec legutóbbi eseményén.

Szalay Annamáriára emlékeztek Zalaegerszegen

2016. szeptember. 17. 13:42
Szalay Annamária életével és küzdelmeivel, azzal bízott meg bennünket, hogy továbbvigyük azokat az értékeket, amelyekért egész életében dolgozott, amelyekhez mindvégig hű maradt – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a Szalay Annamária Médiaalapítvány kuratóriumi elnöke az alapítvány idei díjátadóján. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság három éve elhunyt első elnöke előtt tisztelegve szülővárosában, Zalaegerszegen emléktáblát avattak, valamint a...

Látványosan lőttek a hagyományos sajtónak

2016. június. 22. 11:46
Generációs szakadék mutatkozik a különféle médiafajták fogyasztásában: az új nemzedékek felnőve temetni fogják a nyomtatott sajtó és mai formájában a tévét.

Tusványos 2016 – Média a határon túl

2016. augusztus. 16. 20:52
Az MTVA féléves tárgyalássorozat után megszerezte a jogot a 2018–2024-es időszakra, hogy magyar nyelven közvetíthesse az olimpiát valamennyi szomszédos ország területén – jelentette be Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a Bálványosi Szabadegyetem Infotér sátrában egy kerekasztal beszélgetésen. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap folyamatosan dolgozik azon, hogy a határon túli magyarok számára is elérhetővé tegye a sportközvetítéseket.

Médiaértés-fejlesztő oktatófilmek és szakkönyvek az NMHH-tól

2015. szeptember. 20. 17:33
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bemutatta hiánypótló médiaértési szakkönyv- és oktatófilmcsomagját. A tananyagok hiteles, friss és ingyenes tudásbázist jelentenek a médiatudomány és a kommunikáció területén tevékenykedő kutatóknak, oktatóknak, a 6–16 éveseket tanító pedagógusoknak, valamint a szülőknek, nevelőknek egyaránt. A hatóság minden általános és középiskolába eljuttat egy-egy példányt a kiadványokból, valamint online is elérhetővé teszi a...

Trócsányi László a médiaszabályozásról tárgyalt

2015. június. 21. 10:59
Trócsányi László miniszter Velencében részt vett a Velencei Bizottság 103. plenáris ülésén. Az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testülete a magyar médiaszabályozásra és a reklámadóra vonatkozó szabályokat vizsgálta. A Bizottság harmincoldalas szakértői véleménye elismerte a magyar médiaszabályozás fejlődését és további, leginkább a jogszabályok hatékonyabb alkalmazhatóságát szorgalmazó ajánlásokat fogalmazott meg.

HTE MediaNet 2015

2015. december. 09. 07:25
Az őszi konferenciadömping egyik meghatározó állomása volt a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által szervezett HTE MediaNet 2015 konferencia Kecskeméten. A rendezvény olyan aktuális kérdésekkel foglalkozott, mint a technológiai fejlődés legújabb állomásai, a közösségi média hatása a mindennapokra, illetve az új technológiák által szükséges szabályozási kérdések.

összesen: 76 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8