Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
33 találat a(z) "munkaerőpiac" cimkére.

Az MI hatása a munkaerőpiacra – a kerekasztal témájáról előzetesen Pató Viktóriával beszélgettünk

2022. augusztus. 02. 14:28
A mesterséges intelligencia munkaerőpiacra gyakorolt hatása volt a fókuszában az Infotér egyik Tusnádfürdői kerekasztal beszélgetésében. A szakértőkből álló társaságot Pató Viktória, a Doktoranduszok Országos Szövetségének képviselője fogta össze moderátorként.

Schanda Tamás – az informatikai ágazat helyzete és szerepe a gazdaság újraindításában

2021. október. 29. 09:41
Magyarországon a digitális gazdaság adja a bruttó nemzeti össztermék negyedét, a foglalkoztatottság ötödét. A vírusválságot követő gyors munkaerőpiaci visszarendeződésben is az IT-szektor hozta létre a legtöbb új munkahelyet. A járványt megelőző időszakhoz képest 17 ezerrel dolgoznak többen az ágazatban. Szeretném felkérni Schanda Tamás miniszterhelyettest, hogy vázolja fel, hogyan látja az informatikai ágazat helyzetét és milyen szerepet lát a szektor számára a...

Christopher Mattheisen – TRUST is more IMPORTANT than ever

2021. január. 28. 09:33
Nincs még egy olyan munkahelyteremtő és munkahelymegtartó erő a magyar gazdaságban, mint a digitalizáció. A magyar munkaerőpiacon minden ötödik ember a digitális gazdaságnak köszönheti a kenyérkeresetét. A Microsoft Magyarország számtalan fejlesztéssel támogatja ezt a folyamatot. A vállalat kiemelt projektjeiről Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt az Infotér Konferencián.

A középiskolások többsége helyt állna az üzleti életben

2019. január. 28. 10:00
A magyar diákok több mint egyharmada számára az üzleti pálya az ideális - derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) pályaorientációs kutatásából.

A munkaerőpiacot is átformálja a technológiai fejlődés

2018. szeptember. 21. 11:00
Az újabb és újabb innovációk folyamatosan hatással vannak a munkaerőpiacra. Egyes teendők eltűnnek, emellett viszont újak is keletkeznek. A robotipar új munkalehetőségeket teremt, még olyan szakembereknek is, akik esetleg más iparágakban elvesztették állásukat.

5 szakma, ami biztonságban van a robotizációtól

2018. november. 06. 12:20
Az elkövetkezendő 20 év rendesen átírja a munkaerőpiacot: foglalkozások tűnnek el a mélybe, új hivatások emelkednek a semmiből, és bizony néhány professzió kiállja az automatizálás forradalmát. De melyek ezek?

Legyőzik-e a robotprogramok az emberi hozzáadott értéket?

2018. március. 20. 14:00
A munkaerőpiac globális átalakulása jelentős változásokat hozott a HR szakmában és a toborzás, kiválasztás folyamatában is. Nem kérdés, hogy egészen mást jelent ma HR-esnek lenni, mint néhány évvel ezelőtt: egyre több proaktivitást és szerteágazó tudást is kíván ez a terület. Szigeti Nikoletta, a Profession Services üzletágvezetője szerint már a közeljövőben radikálisan átalakulhat a szakma, ami viszont biztosan megmarad, az a szubjektivitás, az emberi hozzáadott...

A gazdasági növekedésben fontos a bővülés minősége

2018. március. 11. 07:01
A gazdasági növekedésben fontos a bővülés minősége is, a nagyobb hozzáadott értéket teremtő munkahelyek számának emelkedése - hangsúlyozta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatornán szombaton. Kifejtette, a minőségi növekedés, a szerkezeti váltás érdekesebb munkahelyeket hoz létre, színesebb lesz a munkaerőpiaci kínálat. Felidézte, hogy Magyarországon a nagyobb hozzáadott értéket teremtő munkahelyek számában növekedés van, az informatika,...

Felkészültebbnek érzik magukat a magyar hallgatók a hazai, mint a nemzetközi munkavállalásra

2018. május. 24. 14:00
A magyar hallgatók sokkal felkészültebbnek érzik magukat a hazai, mint a nemzetközi munkaerőpiacon való munkavállalásra - a többi között ez derült ki az Eurostudent VI. felmérés magyarországi adataiból, amelyeket kedden ismertettek Budapesten. A hallgatói élet szociális és gazdasági sajátosságait célzó felmérés eredménye szerint az itthoni munkaerőpiacon 53,8 százalék ítéli magát jól vagy nagyon jól felkészültnek, míg a nemzetközi munkaerőpiac esetében ez az...

Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt

2018. május. 17. 16:00
A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén szerdán Budapesten. A helyettes államtitkár rámutatott: több száz milliárd forintra, egyes becslések szerint ezer milliárdos nagyságrendűre tehetők a munkavédelmi utasítások be nem tartásából eredő károk.

összesen: 33 db | 10 db/oldal

1 2 3 4