Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
234 találat a(z) "NAV" cimkére.

NAV: előtérbe kerültek a digitális kommunikációs csatornák

2020. szeptember. 09. 07:46
Az idén hétszázezerrel többen intézték adóügyeiket az ügyfélkapun, és nagyjából ugyanennyivel csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) ügyfélszolgálatain személyesen megjelenő ügyfelek száma - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A NAV közzétette az Online Számla 3.0 rendszer dokumentációját

2020. október. 06. 10:31
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette az Online Számla 3.0 rendszer dokumentációját, amely alapján a számlázószoftverek fejlesztői megkezdhetik a fejlesztést az új adatszolgáltatási verzióhoz - közölte az adóhatóság az MTI-vel pénteken.

A NAV az online szolgáltatásait ajánlja az ügyfélszolgálatok helyett

2020. március. 13. 15:14
Az ügyfélszolgálatok felkeresése helyett a lakosságnak is érdemes igénybe venni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online szolgáltatásait – közölte az adóhivatal pénteken.

Július 1-től fontos változások vannak érvényben a számlázás terén!

2020. július. 02. 13:06
2020. július 1-től minden belföldi adóalany számára kiállított számlát 4 napon belül be kell küldeni a NAV Online Számla rendszerébe. Ez azt jelenti, hogy eltörölték az eddig érvényben lévő 100.000 Ft-os értékhatárt, tehát minden vállalkozásnak, minden belföldi adóalany részére kiállított számlájáról adatot kell szolgáltatnia a NAV felé.

A versenyképes adóhatóság kihívásai

2020. január. 27. 12:05
Versenyképes gazdaság nem működhet egy versenyképes adóhatóság nélkül – ezzel a gondolattal kezdte az előadását Sinkáné dr. Csendes Ágnes a X. Infotér Konferencián. A NAV adóügyi szakfőigazgatója szerint a hatóság folyamatosan versenyben van a különböző napi szintű kihívásokkal, melyek közül az egyik legnagyobb falat maga a digitalizáció. Ez azonban nem csak kihívás, hanem egy eszköz és lehetőség is az adóztatás megkönnyítésére. Mi történt eddig az elektronikus...

Elérhetőek a NAV elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos legújabb szabályai

2020. február. 27. 06:44
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei által készített 2020-as tájékoztató füzetek között, megjelent az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos összefoglaló. Ezek az információs füzetek a fontosabb előírásokat, normákat tartalmazzák közérthetőbb formában mint a jogszabályok nyelvezete. Akit érint, annak érdemes az összes tájékoztató füzetet átnézni, mert sok hasznos információt fog találni.

NAV: online is lehet kérni a keresetkimutatást

2020. február. 19. 12:00
Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel szerdán.

Innováció az ügyintézések megkönnyítésére – Formanek Gyula előadása

2020. február. 05. 10:41
Formanek Gyula arról beszélt a X. Infotér Konferencián, hogy a Pillér Kft. hogyan tudja segíteni a NAV-ot az informatikai feladatok elvégzésében. A 100%-osan állami tulajdonban levő Pillér Kft. ügyvezetőjének előadásában a cég ismertetése és főbb projektjeinek bemutatása – úgy mint az elektronikus személyi jövedelemadó bevallási rendszer, az elektronikus fizetési és elszámolási rendszer, az elektronikus kereset kimutatás – mellett részletes betekintést...

A NAV is segíti az online hitelezést, sokan váltanak digitális csatornára

2020. április. 25. 06:01
A februári bevezetés óta már csaknem 15 ezren kértek online módon keresetigazolást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI-vel pénteken.

Új módszerrel ellenőriz az adóhatóság

2019. október. 01. 12:00
Az utóbbi években átalakult az adóhatóság ellenőrzési gyakorlata. Több kisebb vizsgálattal, a rendelkezésére álló adatok (online pénztárgép, EKÁER) felhasználásával "szondázza", vajon az adózók betartják-e a jogszabályokat. Mélyre ható ellenőrzésbe mostanság már csak ott kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ahol "biztosra mehet". Ilyenkor általában sikerrel is jár.

összesen: 234 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11