Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
17 találat a(z) "nemzetgazdaság" cimkére.

Gyorsítópályán a digitalizáció

2021. április. 08. 11:08
Elképesztő növekedés történt az IT-szektoron belül az elmúlt egy évben – ez derült ki az IVSZ elnökével készült beszélgetésből. Vinnai Balázs nemcsak az új tervekről beszélt, hanem a kkv-k jelenlegi helyzetéről, az IVSZ által nyújtott segítségről, és arról: milyen hatása lenne a nemzetgazdaságra nézve, ha minden üres informatikai álláshelyet betöltenének.

A pénzügyi tudatosság erősítése nemzeti érdek

2018. március. 27. 12:00
A pénzügyi kultúra fejlesztése a lakosság, a szolgáltatók és az állam érdeke is - húzta alá Varga Mihály a tárca Okosan a Pénzzel! című konferenciáján. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a XXI. században mindenki számára elengedhetetlenül fontosak azok a pénzügyi ismeretek, amelyekre a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez, illetve az öngondoskodáshoz szükség van. Olyan szintre kell eljutnunk, amikor minden magyar ember olyan magabiztosan használja...

Az ipar 4.0 nemzetgazdasági hatásai

2018. február. 01. 08:32
Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkárral többek közt az ipar 4.0 nemzetgazdasági hatásairól beszélgettünk, és arról, hogy az milyen lehetőségeket nyújt az KKV-k számára.

Töretlen a bizalom a magyar gazdaságpolitika iránt

2018. április. 19. 07:44
Soha nem értékelték még ennyire kedvezően a magyar gazdaságot a német vállalatok, derült ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara idei konjunktúra-felméréséből. A német cégek elégedettségét jelzi, hogy 3 százalékponttal, 84 százalékra nőtt azon cégek aránya, akik ismételten Magyarországra hoznák beruházásaikat.

Varga Mihály: a magyar gazdaság negyedik éve növekszik

2017. február. 09. 22:26
A magyar gazdaság negyedik éve növekszik, miközben 83-ról 74 százalékra csökkent a GDP-arányos államadósság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Dunakeszin. A nemzetgazdasági miniszter Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Pest megyei országgyűlési képviselő lakossági fórumának vendége volt. Az államtitkár összegezte választókerületének legfontosabb gazdasági történéseit. Kiemelte, hogy a százmilliárd forintos...

Infotér Konferencia 2016 – Rákossy Balázs előadása

2016. november. 28. 07:56
Az uniós források digitalizációs fejlődésben betöltött szerepéről beszélt Rákossy Balázs, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár a 2016-os Infotér Konferencián, Balatonfüreden. A Digitális Jólét Program versenyképességét támogató intézkedések mellett, az innováció-vezérelt ipar kialakítását segítő intézkedésekről, valamint a nemzetgazdasági és stratégiai célokról kiemelten nyilatkozott.

K+F 2015-ben: a ráfordítás tovább nőtt, a létszám tovább csökkent

2016. július. 08. 08:39
2015-ben nemzetgazdasági szinten több mint 468 milliárd forintot, a GDP 1,39 százalékát fordították kutatás-fejlesztési tevékenységre – jelentette az előzetes adatok alapján a KSH. 2014-hez viszonyítva a folyó áron számított növekedés az előző évinél nagyobb, 6,2 százalékos volt. A vállalkozási kutatóhelyek K+F ráfordításai 9,0, az államháztartási szektorba tartozóké 2,7 százalékkal emelkedtek, a felsőoktatási kutatóhelyeken azonban 4,7 százalékos csökkenés volt.

Hornung Ágnes: jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedés várható

2016. december. 30. 08:43
Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP. Hornung Ágnes budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, a növekedés alapját a következő években is a fogyasztás, a piaci szolgáltatások és a mezőgazdaság adja.

Varga Mihály: kiemelten fontos az infokommunikáció fejlesztése

2015. október. 13. 22:53
Magyarország célja, hogy 2020-ig valamennyi hazai háztartásban elérhető legyen az internet szolgáltatás – nyilatkozta az Infotérnek Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter az ITU budapesti konferenciáján külön kiemelte, hogy a kormány prioritásként kezeli a szélessávú internet kiépítését az országban. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a magyar GDP 12-13 százalékát az infokommunikáció adja, ezért kiemelten fontos az ágazat további fejlesztése, amely nemcsak...

4 millió felett a foglalkoztatottak száma

2015. március. 27. 16:31
Tovább folytatódott a foglalkoztatottak számának növekedése Magyarországon a KSH legfrissebb gyorstájékoztatója szerint. A 2014. december - 2015. februári időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 111 ezerrel, 4 millió 124 ezerre nőtt. Ezzel több mint egy éve 4 millió felett van a foglalkoztattak száma hazánkban és a munkanélküliség is folyamatosan csökken.

összesen: 17 db | 10 db/oldal

1 2