Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
575 találat a(z) "oktatás" cimkére.

Infotér Nextgen konferencia – Biró Albert köszöntője

2022. január. 03. 11:52
Az elmúlt másfél év hatásairól, a koronavírus- járványnak köszönhető digitális robbanásról beszélt Biró Albert a balatonfüredi Infotér Nextgen Konferencia köszöntőjében. Az Infotér Egyesület főtitkára ezekkel a gondolatokkal indította útjára az oktatást és a fiatalokat fókuszba helyező eseményt.

Újjá! Építés! – Oktatás a pandémia után

2021. szeptember. 01. 08:00
2020 márciusa óta megváltozott a világ, megváltoztak minden napjaink. Az oktatási rendszer és annak szereplői, tanárok, diákok, szülők új eddig elképzelhetetlen feladatok elé álltak, de a kihívásoknak nincs vége! Az újjáépítéshez, alkalmazkodni képes nagy mennyiségű szakképzett munkaerőre van szükség. Mi kell ennek az „előállításához”? Mit lép a döntéshozó, mi van és mi várható a szakképzésben? Hogyan lehet betömni a szakképzési rendszer és a felsőoktatás...

Újra Infotér Konferencia! – 2021.október 19-21.

2021. október. 11. 17:32
A koronavírus járvány után új korszak kezdődik. A 12. Infotér Konferencia, október 19- 21. között az informatikai szektorban lezajló gyors változásokat próbálja értelmezni, és igyekszik válaszokat találni az új kihívásokra. Témáink: innováció, oktatás, mesterséges intelligencia, e-közigazgatás, hálózatfejlesztés, digitális gazdaság, IT munkaerőpiac!

2021-ben is hozta a formáját az Infotér Konferencia

2021. november. 24. 10:32
Az Infotér Konferencia 2021-ben is hozta a formáját: 1500 fő vett részt rajta összesen a 3 nap alatt! A mesterséges intelligencia témája mellett idén az oktatás kiemelt hangsúlyt kapott az eseményen a 0. napi NextGen konferencia keretében. Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke nyilatkozott az idei rendezvény szelleméről és sikereiről.

A jövő oktatásának kutatása

2021. november. 23. 11:50
Szemléletváltásra van szükség az oktatásban, hogy ez által a társadalmat egy új szintre emeljük. Így látja az oktatás helyzetét a koronavírus járvány után Dr. Németh István, a Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese.

Kódolj határok nélkül! – másodszor várták a programozó versenyre a diákokat

2021. május. 20. 15:30
A középiskolás diákok mellett idén hazai és határon túli egyetemi hallgatók is összemérhették tudásukat a NISZ Zrt. és a Belügyminisztérium nyílt forráskódú programozó versenyén. A cél az volt, hogy a programozás iránt érdeklődő tanulók ezen a területen is bővítsék tudásukat, később pedig gyakornoki programokban kapjanak lehetőségeket, és kamatoztathassák a megtanultakat. A verseny részleteiről Szabó Dóra, a NISZ Zrt. igazgatója, és egyben a vetélkedő egyik...

11. alkalommal is Infoparlament!

2021. június. 10. 12:20
Oktatás a pandémia után, a versenyképesség kérdése, adatgazdaság és a vidék gazdasági fejlesztése – csak néhány téma azok közül, amelyeket a 11. alkalommal megrendezett Infoparlament témái között érintettek. A konferencián – amely második alkalommal költözött az online térbe -, kormányzati, iparági és civil szereplők közösen gondolkodtak arról, hogyan képzelik el a digitális jövőt.

Újra kell gombolni a szellemi tulajdonhoz való viszonyt

2021. június. 08. 08:54
Az innováció eredményeként az informatikában létrejövő újdonságokat oltalmi portfólióval kell ellátni. A pandémia egyik legerőteljesebb üzenete az informatikai világ felé, hogy újra kell gombolni a szellemi tulajdonhoz való viszonyt. Ez versenyelőnyt fog jelenti a vállalkozások számára – mondta Pomázi Gyula. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökével a június 10-i Infoparlament kapcsán beszélgettünk, hiszen ő is ott lesz az előadók között.

A piacvezető diákmunka cég lehet a HR digitalizáció motorja

2021. február. 19. 16:48
A digitalizációt nem lehet elég korán elkezdeni. Nemcsak a partnerek, hanem a diákok elégedettségét is meghatározza az, hogy mennyire tudja egy iskolaszövetkezet digitalizálni a folyamatait – így vélte a több tízezer diáknak munkát adó Meló-Diák elnök-vezérigazgatója. Kott Zoltán szerint fontos a szocializálni a jövő munkavállalóit, ezzel is gyorsítani lehet a gazdaság digitális átállását.

Az elmúlt másfél év köznevelési teljesítményét értékelte Kisfaludy László a 12. Infotér Konferencián

2021. december. 08. 11:55
A koronavírus-járvány a világ összes oktatási rendszere számára hatalmas kihívást jelentett, és eltérő felkészültségi szinten találta a különböző országokat. Senki nem kívánta ezt a helyzetet, amibe kerültünk, hiszen vitathatatlan, hogy – különösen a legifjabb korosztályokban, az óvodában és az általános iskola alsó tagozatában – hatalmas jelentősége van pedagógiai szempontból a személyes jelenlétnek és a közösségi együttlétnek. Kisfaludy László köznevelésért...

összesen: 575 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11