Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "Szani Ferenc" cimkére.

Mire vár egy SMART falu?

2019. augusztus. 23. 06:50
Az okos falvak komoly forradalom előtt állnak, az elinduláshoz és a kihívások előnnyé kovácsolásához azonban szemléletváltásra, módszertanra és az azt támogató eszközök tömkelegén túl még szükség van néhány dologra. Erről beszélgettek a téma szakértői az Infotér-DJP sátorban Tusványoson.

Tusványos 2018 – Aáry-Tamás Lajos: Esélyegyenlőség a gyakorlatban

2018. augusztus. 29. 08:18
Hátrányos megkülönböztetéssel, esélyegyenlőséggel az élet minden területén találkozni, legyen szó az oktatásról a közlekedésről vagy épp a hétköznapi tevékenységekről. Az esélyegyenlőség fontosságáról és gyakorlati érvényesüléséről Aáray Tamás Lajos beszélt.

Tusványos 2018 – Balatonyi László: Kárpát-medencei vízügyi térinformatika és szakemberképzés

2018. augusztus. 23. 07:49
Tusványos kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a magyar és a határon túli szakemberek találkozzanak, és megvitassák a vízügyet érintő legfontosabb kérdéseket. Az előadás során olyan topikok merültek fel, mint a vízlépcső fontossága, új vízgazdálkodási megoldások valamint a technológia és az oktatás szerepe a vízügy terén.

Tusványos 2018 – Czermann János: Digitális Sport Stratégia koncepció ismertetése

2018. augusztus. 16. 07:45
Szeptemberben a kormány elé kerül hazánk digitális sportstratégiája, ami eddig nem látott változásokat indikál. A nem csak egy-egy sportra, hanem kompletten, minden ágazatra kiterjedő javaslatcsomagtól sokat várnak a szakemberek. Hogy pontosan mit, az kiderül a beszélgetésből.

DOKK - Maugli projekt

2017. december. 20. 10:21
A DOKK rendezvénysorozat keretein belül a Maugli projekt képviselői és kutatói avattak be minket részletekbe menően a szemmozgás-elemzés, valamint rajz általi Autista spektrumzavar feltérképezésének folyamatába, és abba, mit árul el egy-egy rajz, és hogyan segíti ez az egyén terápiáját. infoter.maugli.eu

Szexi oktatási tartalmakra van szükség – interjú Szani Ferenccel

2016. január. 18. 08:16
Szexi oktatási tartalmakra lenne szükség a köznevelésben, a szak- és felnőttképzésben is az Infotér oktatási munkacsoportjának vezetője szerint. Szani Ferenc, az Infotér Konferencia után arról nyilatkozott, hogy szerinte a humor, a meglepetés ereje, és a vizualitás hármas egysége tesz szexivé egy tanagyagot.

Karrier kódolva panelbeszélgetés – Tusványos 2015

2015. szeptember. 01. 16:21
Mit is jelent vajon ma a „karrier”? Mi kell hozzá, hogy egy tehetséges fiatal élni tudjon a lehetőségeivel? Hogyan járul hozzá a közoktatás, hogy ezt a legtöbb ember számára biztosítani tudja? A digitális írástudás és a megfelelő szakmai ismeret ma már elengedhetetlen feltételei a boldogulásnak, de mit tesznek, és mit tehetnének még értünk az állami intézmények, valamint mi a feladata az egyénnek, hogy az sikerhez vezető útra lépjen? Résztvevők: Bánhegyi...

„KÖZ-NEVELÉS a Gutenberg galaxison túl” – panelbeszélgetés

2015. május. 11. 07:13
„KÖZ-NEVELÉS a Gutenberg galaxison túl” címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a salgótarjáni Girls in ICT konferencián. A meghívott vendégek olyan aktuális kérdésekről beszélgettek, mint az informatika helyzete az oktatásban, digitális technikák a tanórákon, a tanulók motiválása, valamint a pedagógusok továbbképzése.

Infokommunikációval a kisvállalkozások versenyképességéért - MKIK konferencia 2. rész

2014. május. 10. 06:32
Az MKIK és NHIT konferenciájának második felében szó esett többek között az IBM és az iLex Systems közös projektjéről, mellyel költséghatékony jogi szolgáltatásokat tesznek elérhetővé kisvállalkozások számára, de foglalkoztak az e-learning nyújtotta lehetőségekkel is, melynek előnyei közé sorolható például a diákok tanulási folyamatának maximális ellenőrizhetősége és a költséghatékonyság is.

Tusványos 2014 – Új osztályterem, új módszerek a Z-generáció oktatásában

2014. július. 29. 08:12
Idén 25. alkalommal került megrendezésre a Tusnádfürdőn a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor. Az esemény helyszínén felállított Infotér sátorban a hagyományokhoz híven az információs társadalommal kapcsolatos izgalmas kerekasztal-beszélgetéseket tekinthettek meg az érdeklődők. Az első panel azzal foglalkozott, hogy vajon milyen módszerekkel lehet a leghatékonyabban oktatni a “Z” generáció tagjait, akiktől még az osztályteremben is szinte lehetetlen megtagadni...

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2