Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "szellemi tulajdon" cimkére.

Mesterséges intelligencia – Kockázat vagy lehetőség?

2022. március. 21. 08:34
A Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda Magyarországon több mint két évtizedes múltra tekint vissza. Ügyvédeik a hagyományos peres képviseleten kívül, a foglalkoztatás, az energia, a környezet, a szellemi tulajdon valamit a technológia, média és távközlés területén is kínálnak jogi megoldásokat.

Infoparlament 2022 – ilyen volt a vendégek szerint

2022. június. 20. 12:43
Idén tizenkettedik alkalommal képviseltette magát az ICT szektor legjava az Infoparlamenten. Az egész napos szakmai értekezés aktualitásairól, piaci trendekről és a kibervédelemről kérdeztük a résztvevőket.

Infoparlament 2022 – Szellemitulajdon-védelem az állami szektorban

2022. július. 08. 13:08
Átalakult a szellemi tulajdonhoz való viszonya a világnak. Pomázi Gyula Zoltán a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke előadásában nemcsak erről, hanem a szabadalmi piac átalakulásáról és arról is beszélt, hogy miért lenne esszenciális a vállalatok számára, hogy saját szellemi tulajdonukra értékként, ne pedig mellékesként tekintsenek.

Pomázi Gyula – Innováció szellemitulajdon-védelem nélkül?

2021. január. 20. 10:01
A szellemitulajdon-védelem célja az alkotó elme által létrehozott termékek, nevezetesen a találmányok, az irodalmi, művészeti és tudományos alkotások, a tudományos felfedezések, az árujelzők, illetve az ipar, a tudomány, az irodalom vagy a művészetek terén folyó szellemi tevékenység erkölcsi és jogi védelme, anyagi elismerésének biztosítása. Egy olyan váratlan helyzetben, mint a koronavírus járvány számtalan új megoldás, innováció születik, melyeket védeni kell.

Így védekezhet cége az APT-támadók ellen

2018. március. 20. 12:00
A cégeknek célszerű befektetni egy behatolásészlelő megoldásba, mert az adatlopásra szakosodott APT-k nagy károkat okozhatnak. A fejlett tartós fenyegetéseket (advanced persistent threats, APT) szellemi tulajdon ellopására használják a hackerek. Általában adathalász módszerrel juttatják el a programkártevőket a vállalati számítógépekre – írja a Computerworld. Az APT-t használó támadók egyik igen népszerű módszere a célzott adathalász kampány, amelynek során több...

Az ACTA elutasítása mellett döntött az ALDE

2012. május. 04. 06:22
A szellemitulajdon-jogok védelmének fontosságát hangsúlyozta, de a nemzetközi Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) leszavazása mellett döntött a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) európai parlamenti képviselő-testülete. A Public Service Europe portálon olvasható közlemény szerint az ALDE párt állásfoglalásával feltehetően többségbe kerültek az ACTA szövegét elutasítók az Európai Parlamentben (EP). Az ALDE képviselője által jegyzett...

Idén sem szerepel Magyarország a USTR megfigyelési listáján

2012. május. 04. 06:13
Közzétette 2012. évi Special 301 jelentését az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala (USTR). Ebben azokat az országokat listázza, amelyek a szellemitulajdon-védelem tekintetében súlyos hiányosságokat mutatnak. Magyarország – megőrizve 2010-ben elért pozícióját – ezúttal sem szerepel a USTR megfigyelési listáján. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület elnökhelyettese szerint...

A szellemi tulajdonjogokat sértő bűncselekményeket érintő változások az új Btk.-ban

2012. június. 29. 04:11
2012. június 25-én fogadta el a Parlament az új Büntető Törvénykönyvet, amely a jelenleg hatályos szabályozástól eltérően önálló fejezetben szabályozza a szellemi tulajdonjog elleni bűncselekményeket. Ebbe a körbe a jelenleg hatályos Btk. alapján is ismert tényállások, azaz a bitorlás, a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, a védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása, a jogkezelési adat meghamisítása és az iparjogvédelmi jogok...

Három új web alapú kommunikációs szolgáltatást indított a Szellemi Tulajdon Világszervezete

2012. június. 27. 04:15
A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) genfi Nemzetközi Irodája három új, a nemzetközi védjegyek ügyintézése kapcsán nagy előrelépést jelentő és a madridi rendszerrel kapcsolatos internetes alkalmazást indított útjára Madrid Real-Time Status (MRS), Madrid Electronic Alert (MEA), valamint Madrid Portfolio Manager (MPM) néven.

Tusványos 2012 – Szerzői jogok 2.0 kerekasztal

2012. augusztus. 23. 09:56
„Szerzői jogok és szabadság az interneten” címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést az Infotér Egyesület a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényen.

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2