Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
73 találat a(z) "szoftver" cimkére.

A LEGNÉPSZERŰBB JÁTÉK KÍNÁBAN EGY VÍRUSTERJEDÉST MODELLEZŐ SZOFTVER

2020. január. 28. 08:19
Sokan így próbálják megérteni a járványok terjedése mögötti folyamatokat. Kína és a világ egy jelentős része egy új fertőzés terjedését követi figyelemmel, ami egy újfajta és meglehetősen veszélyes koronavírus változat. A Plague Inc. videojáték 2012-ben látta meg a napvilágot és a célunk benne az, hogy egy fertőzést a világ minden pontjára eljuttasunk. Ez a játék pedig minden potenciális világjárvány idején népszerűvé válik, így a mostani esetek kapcsán is...

Szoftverhiba vezetett az önvezető Uber halálos balesetéhez

2019. november. 18. 09:00
A 2018 márciusában történt halálos gázolás során a cég Volvo XC90 gépkocsija az önvezető szoftver tesztelése során ütött el egy, az úton átmenő nőt. Az arizonai Tempében bekövetkezett baleset egy rosszul megvilágított útszakaszon történt; az áldozat éppen az úttesten tolta át biciklijét, amikor az autó elsodorta.

A világ 10 legígéretesebb repülőgép-karbantartó ipari innovációja között egy magyar fejlesztés

2019. április. 09. 09:00
A repülőgép-karbantartó iparág egyik legjelentősebb éves szakmai rendezvénye, az atlantai MRO Americas szervezői a szegmens 10 legígéretesebb innovációja közé választották a magyar AerinX kiterjesztett valóság-alapú technológiáját. A cég így előadhat a konferencián, melyen Észak-Amerika és a világ legjelentősebb vállalatai vesznek részt a repülőgép ipar és repülőgép-karbantartás területéről.

Kutyaszorítóban a Huawei: újabb kockázatokat találtak a szoftvereiben

2019. április. 01. 10:00
Újabb jelentős technikai kockázatokat tárt fel a Huawei Technologies kínai távközlési berendezésgyártó vállalat szoftvereiben a brit kormány szakértői testülete, amelynek szokásos éves jelentését csütörtökön hozták nyilvánosságra.

Új hibrid navigáción dolgoznak egy budapesti szoftverfejlesztőnél

2018. november. 26. 09:00
Új, online és offline elemeket is tartalmazó, azaz hibrid navigációs szoftveren dolgozik a magyarországi székhelyű autóipari szoftverfejlesztő.

Számítógép előtt ülve is hajlamosak vagyunk kizsákmányolni magunkat

2018. november. 13. 08:00
A nagyobb cégek már jobban törődnek a munkavállalóik egészségével, de akik vállalkozóként saját alkalmazottjuk, azok hajlamosak kizsákmányolni magukat. Szerencsére egy magyar startup a fáradt dolgozók megmentésére sietett.

Minden harmadik szoftver lopott Magyarországon

2018. június. 07. 07:00
A ma nyilvánosságra hozott felmérés szerint Magyarországon a licenc nélküli szoftverek aránya eléri a 36 százalékot, amely 2 csökkenést jelent a BSA előző 2016-ban publikált felméréséhez képest. A magyarországi vállalatoknak üzleti eredményeik javítása és a kibertámadások kockázatának csökkentése érdekében érdemes felmérniük telepített szoftverállományukat, és kerülniük kell a licenc nélküli szoftverek használatát – állítja a BSA idei szoftverhasználatot vizsgáló...

Változó igények, alkalmazkodó technológia: furcsa szoftvert vezettek be a Fordnál

2018. december. 14. 14:00
Parfüm, kávé, új autó – vannak illatok, amelyek nélkül minden nap egy kicsit szürkébb lenne. De nem így Kínában, ahol a vásárlók annyira utálják az új autó illatát, hogy a Ford már külön szoftvert fejlesztett annak semlegesítésére.

Magyar fejlesztésű szoftver egyszerűsíti a 3D grafikai tervezést

2018. december. 06. 11:00
A Render Node Monitor 125 millió forintos tőkebefektetéssel hódítaná meg a nemzetközi piacokat.

A szoftveripar lesz a nagy nyertese a hálózatba kapcsolt autók időszakának

2017. november. 28. 08:21
A GSMA adatai szerint a hálózatba kapcsolt autók piaca 2020-ra 151 milliárd dolláros üzlet lesz. A tradicionális, ma is ismert autóiparnak 2030-ra elég komoly gondjai lesznek, legalábbis a RethinkX szakértői csoport 2017-es, Rethink Transportation 2020-2030 jelentése alapján. A tanulmány szerint az amerikai autóiparból eltűnő pénzeket jó részben a különböző, autóiparhoz közel álló szoftverfejlesztő és szolgáltató cégek fogják bezsebelni.

összesen: 73 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8