Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
30 találat a(z) "törvény" cimkére.

GDPR, avagy mire elég az adatkezeléshez való hozzájárulás?

2018. szeptember. 04. 13:00
Az általános adatvédelmi rendelet, a GDPR meghatározza azokat a jogalapokat, amelyek alapján jogszerű adatkezelés végezhető. A jogalapok között a jogalkotó elsőként az érintett hozzájárulását jelöli meg, mely alapján az adatkezelő egy vagy több konkrét célból jogszerűen végezhet adatkezelést. Bár az adatkezelők számára elsőre talán a legkézenfekvőbbnek az érintett hozzájárulásának beszerzése tűnhet, de adódik a kérdés: tényleg ilyen egyszerű lenne?

Január elsejétől a NAV-nál is kötelező a cégkapu

2018. november. 20. 14:00
A gazdálkodó szervezetek január elsejétől kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

Szárnyal a drónipar: épp ezért mielőbbi szabályozásra lenne szükség

2018. december. 07. 12:00
Egyre sürgetőbb lenne egy rugalmas, ugyanakkor minden érintett jogát tiszteletben tartó szabályozás a pilóta nélküli repülők használata érdekében.

Módosulnak az áfaszabályok, jöhet az utalvány-reneszánsz

2018. augusztus. 02. 16:30
Változnak jövőre az utalványokra – vásárlási voucherek, kuponok, ajándékkártyák – vonatkozó adózási szabályok. Ez azt eredményezheti, hogy a vállalkozások még bátrabban nyúlnak majd ehhez a vásárlás-ösztönző eszközhöz.

Médiaszabályozás: szakmai vita a törvényi változásokról

2014. április. 22. 17:37
Szükség volt 2010-ben a médiaszabályozás átalakítására értettek egyet az Akadémia jogtudományi intézete szakmai fórumának résztvevői, ám a megszületett törvények megítélésében már jelentősen eltérő véleményt fogalmazott meg a jelenlegi médiatanács-tag és a korábbi felügyelőtestület egykori elnöke csütörtökön, a médiajog átalakulásáról rendezett budapesti kerekasztal-beszélgetésen.

E-útdíj - döntött a parlament

2013. május. 27. 19:59
Elfogadta a parlament hétfőn a megtett úttal arányos díjat előíró törvényt. Az e-útdíjat a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik után kell megfizetni az autópályákon, autóutakon és a főutakon július elseje után. Az Országgyűlés 251 igen szavazattal - 86 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett - hagyta jóvá Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter előterjesztését. A tarifákat nem rögzíti a törvény, az azokat tartalmazó rendelet tervezetét a kormány...

ISACA Konferencia 2013 – Dr. Muha Lajos: A törvény örvén

2013. június. 06. 11:10
A köznyelvben gyakran tévesen „kibervédelmi”-ként emlegetett, 2013. évi 50. törvény valójában e fogalomnak csak egy kis szegmenséért felel. De miről is szól pontosan? Dr. Muha Lajos, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főiskolai tanára az idén napvilágot látott, az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvényről és annak körülményeiről tartott átfogó előadást az ISACA konferenciáján az Öböl Házban.

Zala Mihály – Az információbiztonságról szóló törvény és végrehajtása

2013. július. 09. 09:59
Július elsejével hatályba lépett az új információbiztonsági törvény, mellyel Magyarország élen jár az Európai Unió országai között. A törvény megalkotásával a cél az volt, hogy megtervezzék az állam és polgárai számára elengedhetetlen elektronikus információs rendszerekben kezelt adatok biztonságának, sértetlenségének és rendelkezésre állásának zárt, teljes körű és folytonos védelmét. A törvény részleteiről és a nemzeti kiberbiztonsági stratégiáról Zala Mihály, a...

Zala Mihály: Muszáj szembesülnünk a biztonsági problémákkal!

2013. augusztus. 23. 11:17
Nemrégiben készült el Magyarország kiberbiztonsági stratégiája és az állami szféra elektronikus információbiztonságáról rendelkező törvény. Az alapelvekről, a célokról és a módszerekről Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke beszélt sz Információs társadalom Parlamentjén.

Vezetés közben valószínűleg tilos lesz a Google Glass viselete

2013. augusztus. 03. 10:22
A mobiltelefonokhoz hasonlóan vezetés közben minden bizonnyal tilos lesz használni Google Glass interaktív internetes szemüveget is - írja a német Focus Online hírportál. Az információs technológia terén a következő áttörést képviselő eszköz, a viselője látóterében információkat megjelenítő Google Glass csak 2014-ben kerül ugyan kereskedelmi forgalomba, de a brit közlekedési minisztérium már most közölte, hogy figyelemlekötő hatása miatt tilos lesz használni...

összesen: 30 db | 10 db/oldal

1 2 3