A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra - Médiakonferencia ajánló

VI. Nemzetközi Médiakonferencia beharangozó

Szeptember 26. és 28. között rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a VI. Nemzetközi Médiakonferenciát, amelyen a szakemberek megvitathatják, hogy az elektronikus és nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok miként befolyásolják a gyermekek és a fiatalok szellemi fejlődését. Az eseményre 6 országból várnak szakértőket, akik beszámolnak majd elméleti és gyakorlati kutatási tapasztalataikról.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    Az eddigi konferenciákhoz hasonlóan nem kizárólag médiakutatók vesznek részt, adnak elő az eseményen, hanem kiemelt szerepet kapnak a média szabályozásában, a jogalkotásban résztvevők is. Emellett a gyakran komoly kritikával illetett médiatartalmak előállítói is képviseltetik magukat.
    Az idei konferencia a korábbiakhoz hasonlóan egy 2000 fős, 13-17 éves gyermekekre vonatkozó alapkutatás ismertetésével indul, amelyet kvalitatív kutatások egészítenek ki. A konferencia anyagát a szervezők könyv formában is kiadják majd, amelyben a rendezvényen elhangzott előadások és kutatási anyagok olvashatók. A kötet példányait az NGYSZ a résztvevők mellett oktatási intézményeknek, könyvtáraknak, a Magyar Parlamentnek, hatóságoknak, és a médiának küldi el.
    A magyarországi Safer Internet Plus program idén ismét fontos szerephez jut a rendezvényen. A projekt célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban az internet és az új online technológiák használatának biztonságosabbá való tétele, kiváltképp a gyermekek számára. Emellett a jogellenes és az internethasználók által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának növelése.
    A program egyszerre szeretné felhívni a figyelmet az internet biztosította lehetőségekre és az ott leselkedő veszélyekre, továbbá megteremteni azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtásnak a lehetőségét.
    A korábbi évekhez hasonlóan a konferenciáról élő internetes közvetítés lesz látható a www.gyermekmento.hu honlapon.

A konferencia időpontja és helyszíne:
2011. szeptember 26-28.
Ramada Hotel & Resort Lake Balaton

Regisztráció
conference@gyermekmento.hu