HP kutatás: Az alkalmazások kulcsszerepet játszanak az innovációban

2011. december 13. kedd, 12:27 • HP Magyarországkutatás, Innováció, HP, Coleman Parkes Research
A HP közelmúltban közzétett kutatási eredményei szerint az alkalmazások kritikus szerepet játszanak a növekedést ösztönző innováció támogatásában. A Coleman Parkes Research által végzett globális vizsgálatból kiderült, hogy a piaci versenyképesség fokozása, az állampolgári, illetve ügyféligények teljesítése és a produktivitás növelése szempontjából egyre fontosabb az értékteremtés és az innováció. Videónkban Mezei Ferenc, a HP Magyarország Alkalmazás Szolgáltatások Vállalati Üzletágának szolgáltatás vezetője a kutatás ismertetése mellett, kitér többek között a magyarországi viszonylatokra is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    A HP Enterprises Services megbízásából készült felmérés során a megkérdezett  európai vállalatok 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az innováció kritikus tényezővé vált az utóbbi két évben.
    A vizsgálat körüljárta a szervezetek számára legfontosabb kérdéseket, továbbá felmérte, hogy miként teheti eredményesebbé az üzlet működését az alkalmazások architektúrájának átalakítása. Kiderült, hogy az európai szervezetek két fő módon teremtenek értéket, és ösztönzik az innovációt: alkalmazásaik integrálásával és a mobilitás támogatásával. Ennek ellenére az európai vállalatok mindössze 30 százaléka összpontosít a közösségi hálózatokra.

A kutatás főbb megállapításai:
  • A vizsgált vállalatok 69 százaléka törekszik kiemelten alkalmazásai integrálására az innováció érdekében.
  • Az európai magánszektorbeli cégek majdnem háromnegyede (72 százaléka) úgy gondolja, hogy két év múlva a jelenleginél fontosabb lesz az alkalmazásintegráció.
  • Az európai szervezetek 62 százaléka rendkívül fontosnak tartja az egyazon üzleti folyamatot támogató alkalmazások együttműködését. Ezzel szemben az Egyesült Államokbeli cégek 59 százaléka inkább a különböző üzleti folyamatokat támogató alkalmazások együttműködésére összpontosít.
    Az európai vállalatok szerint a meglévő alkalmazások tökéletesebb integrálása és az integrált alkalmazások fejlesztése a legtöbb nehézséget okozó két terület az alkalmazásciklus-kezelésen belül.

A mobilitással kapcsolatos főbb megállapítások:
  • Az európai térség vállalatainak 58 százaléka támogatja a mobilitást az innováció érdekében.
  • Az európai cégek 29 százaléka azt tapasztalja, hogy szervezetén belül nő a mobil működéshez szükséges eszközök és információk fontossága.
     Európában a mobilitás támogatásának legfőbb módszere azoknak a rugalmas fejlesztési technikáknak a bevezetése, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a jövőbeni változások és szükségletek gyorsabb követését - véli a válaszadók 47 százaléka. Ezzel szemben az Egyesült Államokban és Ázsiában egyes alkalmazások vagy az összes alkalmazás modernizálása a legfőbb törekvés (62 százalék az európai 46 százalékkal összehasonlítva).
    A fontos tevékenységek közé tartoznak még az alkalmazások átalakítását célzó kezdeményezések, az alkalmazáskezelési folyamatok, valamint a teszteljárások megváltoztatása.
    Az eredmények megmutatták, hogy a mobilitás és az alkalmazásintegráció kritikus területein a vizsgált szervezetek kevesebb mint fele (47, illetve 33 százaléka) rendelkezik saját bevallása szerint az e területek teljes körű önálló támogatásához szükséges készségekkel és erőforrásokkal. Ebből következik, hogy a szervezetek többségének partnerre van szüksége a kapcsolódó feladatok ellátásához. Ennek ellenére, a megkérdezettek alig 30 százaléka vette már igénybe partner segítségét (fejlesztési célokra) a mobilitás terén; az alkalmazásintegráció esetében pedig valamivel 40 százalék alatti ez az arány.