Mlinarics József: „Az első lépések példamutatóak”

2011. március 17. csütörtök, 02:01 • infoter.eu
Egykoron adatbázis-szolgáltató cégeket tömörített a ma Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) néven közismert civil szervezet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az idén húsz esztendős szövetség ügyvezető elnöke, Mlinarics József szerint tíz éve jött el annak az ideje, hogy újabb területek -- így a tartalomipar egészének – képviseletét is felvállalják. Az infoter.eu-nak adott interjújában Mlinarics ismertette a szervezet szerteágazó tevékenységének főbb eredményeit.

A számos európai szakmai szövetségben is tag MATISZ egyik ismert éves eseménye az a díjkiosztó, amelynek a célja a hazai online és multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatának bemutatása és díjakkal való elismerése. Az eFestivalra 2010-ben tízedik alkalommal kerített sort a MATISZ, amely számos egyéb kezdeményezéssel is a hazai webtartalmak minőségi javulását szorgalmazza. Nemzetközi gyakorlatokat a magyar környezethez igazítva, minősítésekre vállalkozik, hogy felmutathassa a felhasználóbarát, a vásárlóbarát, az ügyfélbarát stb. weboldalak legjavát.

Új kormány vezeti az országot tavaly tavasza óta: húszéves léte során a MATISZ-nak kellő ideje volt ahhoz, hogy hozzászokjon a politikai váltásokhoz. Mester Sándor (infoter.eu) kérdésére válaszolva a MATISZ ügyvezető elnöke kifejtette, hogy az új kormány első lépései példamutatóak voltak: a szakpolitika igényelte és hasznosította a Digitális Megújulás Cselekvési Terv készítésekor a civilszervezetek, beleértve a MATISZ segítségét. Ugyanakkor Mlinarics József aggodalmának adott hangot: nem biztos abban, hogy a cselekvési tervben megfogalmazott sokféle feladat megvalósításakor sikerül a helyes fókuszálás, és hogy lesz elegendő forrás.