Navracsics Tibor: a közigazgatási ösztöndíjprogram a fiataloknak ad lehetőséget

2013. március 7. csütörtök, 07:52 kormany.hu • Navracsics Tibor, közigazgatás, KIM
A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program filozófiája, hogy olyan fiataloknak nyisson lehetőséget a közigazgatásban, akik magas szintű szakmai tudással rendelkeznek és legalább egy idegen nyelvet jól beszélnek - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a 2013-as program szerdai ünnepélyes nyitó rendezvényén az Országházban. A miniszter az idén ösztöndíjat nyert száz fiatal előtt felidézte, a program 2010-es elindulásakor a kormánynak az volt a célja, hogy a kormányzati szféra és a területi közigazgatás átalakítása mellett személyzeti megújulás is jellemezze a közigazgatási reformot. Szerinte ennek legkézenfekvőbb módja, ha a fiatalok révén megpróbálnak új szemléletet behozni a közigazgatásba, amellyel a jövőben még polgárbarátabbá és rugalmasabbá, az európai értékekhez még jobban illeszkedővé, ugyanakkor a nemzeti érdekeket még hatékonyabban védővé alakítják rendszert.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Kiemelte: az ösztöndíjprogram nem jótétemény, hanem a magyar állam befektetése, és bíznak abban, hogy ez meg fog térülni, emellett a résztvevők életében is egy nagy lehetőséget jelent.

Navracsics Tibor azt kérte az ösztöndíjasoktól, hogy sajátítsák el az új magyar közigazgatás alapjának tekinthető legalapvetőbb morális tartást: a közjó gyarapítását, és a nemzeti érdek védelmét mindenek felett.