Tusványos 2012 — Újraszabva - az átalakuló közigazgatás informatikai háttere (összefoglaló)

2012. augusztus 12. vasárnap, 04:00 • Tusványos, e-közigazgatás, informatikai konszolidáció, NEK, Infotér, Euro One Zrt.
Az elmúlt két évben alapvetően átalakult az kormányzati informatika szabályozási háttere: új jogszabályok, végrehajtási rendeletek születtek. Immár nem az informatikai rendszerek, hanem a maguk a szolgáltatások vannak a középpontban. Hogyan haladnak a projektek, mik az eddig elért eredmények? Mi az, ami működik, és mi gátolja a haladást? Mit és hogyan lehetne máshogy csinálni a hatásosabb fejlesztés érdekében? Az „Újraszabva – az átalakuló közigazgatás informatikai háttere” című panelbeszélgetésen főleg ezekről a kérdésekről folyik a vita, de emellett lényegi téma a Nemzeti Egységes Kártyarendszer is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A beszélgetésen részt vettek: Dr. Bálint Attila, a Nemzeti Egységes Kártyarendszer projektvezetője (KEKKH), Fekete Gábor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkára, Puskás Zsolt, Netteam DMSONE Zrt. Vezérigazgatója, Szege Zoltán, az  Emberi Erőforrások Minisztériumának e-egészségügyi fejlesztésekért felelős kabinetvezetője, valamint Wenczel Richárd, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatói főtanácsadója.  A beszélgetést Dr. Kópiás Bence, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese moderálta.